Skip to content

Hyundai 8 sträcksegrar av 8 möjliga

Hyundai har dominerat de senaste åren i Sardiniens WRC rally. Thierry Neuville 2018 och Dani Sordo 2019 0ch 2020. Efter dag 1 av 2021 års rally 8 sträckor är det dubbelt Hyundai genom Tänak och Sordo. Man har vunnit dagens alla sträckor Tänak 5 Sordo 3.

Ott Tänak tog hand om ledningen redan från första sträckan och tog fem sträcksegrar på raken innan team kollegan Dani Sordo slog till och vann SS6 o SS7 och sista sträckan SS8. Båda jagas av Toyotas Ogier 36,2 efter och Evans 1,02,0 som har Hyundais Thierry Neuville drygt sekunden efter sig. Toyota som aldrig vunnit i Sardinien. För M-Sport har rally Sardiniens första dag absolut inte varit lyckad, Teemu Suninen körde av redan på första sträckan, Adrien Fourmaux i WRC fick bryta på SS4 efter problem med Fiestan, Gus Greensmith fick växellåde- problem på dagens sista sträcka och stoppade på sträckan.

I WRC2 blev det ingen lyckad comeback för VM ledaren Andreas Mikkelsen,en rullning på SS4 och rallyt tog slut för norrmannen. Mads Östberg leder klassen före Jari Huttunen. I WRC 3 är det jämn kamp mellan Yohann Rossel och Kajetan Kajetanowicz som skiftar att vara i klassledningen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter