Skip to content

Hyundai 8 sträcksegrar av 8 möjliga

Dani Sordo jagar sin tredje Sardinien seger Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai har dominerat de senaste åren i Sardiniens WRC rally. Thierry Neuville 2018 och Dani Sordo 2019 0ch 2020. Efter dag 1 av 2021 års rally 8 sträckor är det dubbelt Hyundai genom Tänak och Sordo. Man har vunnit dagens alla sträckor Tänak 5 Sordo 3.

Ott Tänak tog hand om ledningen redan från första sträckan och tog fem sträcksegrar på raken innan team kollegan Dani Sordo slog till och vann SS6 o SS7 och sista sträckan SS8. Båda jagas av Toyotas Ogier 36,2 efter och Evans 1,02,0 som har Hyundais Thierry Neuville drygt sekunden efter sig. Toyota som aldrig vunnit i Sardinien. För M-Sport har rally Sardiniens första dag absolut inte varit lyckad, Teemu Suninen körde av redan på första sträckan, Adrien Fourmaux i WRC fick bryta på SS4 efter problem med Fiestan, Gus Greensmith fick växellåde- problem på dagens sista sträcka och stoppade på sträckan.

I WRC2 blev det ingen lyckad comeback för VM ledaren Andreas Mikkelsen,en rullning på SS4 och rallyt tog slut för norrmannen. Mads Östberg leder klassen före Jari Huttunen. I WRC 3 är det jämn kamp mellan Yohann Rossel och Kajetan Kajetanowicz som skiftar att vara i klassledningen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter