Skip to content

Arctic Rally Finland satsar på WRC igen

Idag presenterade organisationen för Arctic Rally Finland redovisningen för Finska vinterrallyt WRC arrangemanget. Resultatet gör att man inlämnat intresse anmälan för att komma med i WRC kalendern.

Arctic Rally Finland by Capital Box fick som bekant ersätta det Svenska VM rallyt i vintras med kort varsel 26-28 Februari. Nu har man gjort en sammanställning som visar att arrangemanget gav vinst och att man nått ett reklamvärde för värdstaden Rovaniemi på ca 50 miljoner euro. Det positiva resultat för vinterrallyt i tomtestaden Rovaniemi har gjort att finsk AKK Motorsport beslutat att lämna in intresse anmälan till WRC promotorn med ansökan om ytterligare WRC deltävling i finska Lappland.

Riku Bitter VD för AKK Sport säger i ett pressmeddelande:
-”Arctic Rally Finland powered by Capitalbox var inte bara ett spektakulärt vinterrally ,utan också en tydlig demonstration av vad som kan åstadkommas på mycket kort tid, när engagerade personer går samman och gör allt för att genomföra ett förstklassigt internationellt idrottsevenemang . Det var ett evenemang som på tydligt sätt underströk allt bra som är bra med expertisen inom finsk motorsport. Samarbetet med lokala partner och lokala myndigheter var utmärkt. Ur AKK sports synvinkel uppnåddes det önskade ekonomiska resultatet,eftersom de kostnader som krävdes för att genomföra evenemanget ersattes helt o hållet, så att det inte uppstod någon som helst förlust av pengar. Som ett resultat av den mycket framgångsrika första upplagan av Arctic Rally Finland har vi uttryckt till WRC arrangören att vi är beredda att anordna ytterligare ett WRC -vinterrally i framtiden.” Avslutar Riku Bitter

Beslutet att insända en intresseanmälan till WRC promotorn grundar sig på en rapport om de ekonomiska konsekvenserna av Arctic Rally Finland som skulle bedöma kostnaderna i samband med VM rallyt och hur avkastningen på investeringarna och de intäkter som generade säkerställde att ingen ekonomisk förlust uppstod för evenemangsarrangören AKK Sports genom dess verksamhet. Rapporten beskrev också i detalj att evenemanget gav ett reklamvärde på nästan 50 miljoner Euro för värdstaden Rovaniemi.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter