Skip to content

Adrien Fourmaux ny WRC sits i Safari rallyt

Fransmannen Adrien Fourmaux tillbaka i Fords WRC Fiesta i Safari rallyt. Tunt startfält i WRC2 och WRC3 när Safari gör comeback.

Fransmannen Adrien Fourmaux som kört i WRC2 klassen för M-sport, Fick en WRC sits for teamet till Kroatien, en start som gav en imponerande femte plats, vilket gav fransmannen en ny sits i Portugal förra helgen, som slutade med en sjätte plats , Nu får han alltså ytterligare en chans i Safari Rallyt nästa månad, Förutom Fourmaux kommer Greensmith och Lorenzo Bertelli till start för M-Sport i WRC klassen. Dani Sordo gör ytterligare en start i Hyundai ,efter sin andra plats i Portugal tillsammans med Thierry Neuville och Ott Tänak. Toyota kommer med sin vanliga uppställning, Ogier,Evans, Rovanperä och överraskningen från Portugal Takamoto Katsuta.. Totalt är 11 i WRC klassen anmälda till Safari rallyts comeback i WRC kalendern efter 19 års frånvaro. WRC2 klassen blir en kamp mellan Toksports Andreas Mikkelsen, Marcu Bulacia, M-Sports Teemu Suninen och Martin Prokop som är de enda fyra anmälda i klassen. I WRC3 klassen har sex anmälda där fem är inhemska förare den enda utanför Kenya som är anmäld är Polacken Daniel Chwist. Totalt är 58 förare anmälda varav 32 i Nationella klassen samt tre i RC3 och en i RC4 .

Safari Rallyt kördes senast som WRC deltävling 2002 och vanns då av Colin Mcrae i Ford Focus. Startar den 23 Juni och avslutas den 27Juni.

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter