Skip to content

Adrien Fourmaux ny WRC sits i Safari rallyt

Fransmannen Adrien Fourmaux tillbaka i Fords WRC Fiesta i Safari rallyt. Tunt startfält i WRC2 och WRC3 när Safari gör comeback.

Fransmannen Adrien Fourmaux som kört i WRC2 klassen för M-sport, Fick en WRC sits for teamet till Kroatien, en start som gav en imponerande femte plats, vilket gav fransmannen en ny sits i Portugal förra helgen, som slutade med en sjätte plats , Nu får han alltså ytterligare en chans i Safari Rallyt nästa månad, Förutom Fourmaux kommer Greensmith och Lorenzo Bertelli till start för M-Sport i WRC klassen. Dani Sordo gör ytterligare en start i Hyundai ,efter sin andra plats i Portugal tillsammans med Thierry Neuville och Ott Tänak. Toyota kommer med sin vanliga uppställning, Ogier,Evans, Rovanperä och överraskningen från Portugal Takamoto Katsuta.. Totalt är 11 i WRC klassen anmälda till Safari rallyts comeback i WRC kalendern efter 19 års frånvaro. WRC2 klassen blir en kamp mellan Toksports Andreas Mikkelsen, Marcu Bulacia, M-Sports Teemu Suninen och Martin Prokop som är de enda fyra anmälda i klassen. I WRC3 klassen har sex anmälda där fem är inhemska förare den enda utanför Kenya som är anmäld är Polacken Daniel Chwist. Totalt är 58 förare anmälda varav 32 i Nationella klassen samt tre i RC3 och en i RC4 .

Safari Rallyt kördes senast som WRC deltävling 2002 och vanns då av Colin Mcrae i Ford Focus. Startar den 23 Juni och avslutas den 27Juni.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter