Skip to content

Andrea Adamo stödjer avstängningen

Andrea Adamo Team Chef Hyundai Motorsport Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Igår kom chock beskedet från Rally Portugal organisationen , att man stänger av Ole-Christian Weiby och Jonas Andersson 6 respektive 3 månader från allt VM tävlande. Nu försvarar Hyundais team chef Andrea Adamo organisationens beslut

Veiby och Jonas skulle ha startat i helgens Rally Portugal för Hyundais N team i WRC 2 klassen. Veiby som startade på shakedown under torsdagen fick meddelande att han testade positivt för Covid, medan Jonas hade ett negativt test. Direkt efter att testresultaten meddelades Hyundai teamet att man stoppade Veiby o Jonas för fortsatt aktivitet och man beordrade dom båda att isolera sig på hotellet i 10 dagar. Ole Christian Veiby och Jonas Andersson struntade i att isolera sig utan man drog samma dag till Spanien. Vilket enligt stred mot FIA :s Covid restriktioner . Ole Christian hade ej meddelat Portugal arrangörerna att han några dagar innan träffat och umgåtts med Andreas Mikkelsen som testat postivt. Agerandet från Veibys sida sågs mycket allvarligt av arrangörerna som beslutade att avstänga allt deltagande i WRC för Veiby i 6 månader från 23 maj 2021. För Jonas Anderssons del handlar det om att inte följt karantän reglerna så därför blir straffet 3 månader för Jonas från den 23 Maj 2021. För teamet Hyundai Motorsport N blir det en reprimand från organisationen då man anser att teamet har vidtagit dom åtgärder som krävts.
I ett kort uttalande säger Andrea Adamo team chef för Hyundai:
-”Efter besked att Veiby testat positivt efter recce , så vidtog vi åtgärder omedelbart och beslöt om att Veiby skulle isoleras på hotellet. Vi har full respekt för organisationens beslut och vi ser mycket allvarligt på det inträffade och vi stödjer beslutet tillfullo.” avslutar Adamo.
Ole Christian Veiby och Jonas Andersson var anmälda för Hyundai Teamet till Rally Sardinien om fjorton dagar. en start som nu inte blir av. Hyundai letar ersättare och kommer meddela vilken som tar Veibys plats i WRC2 klassen

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter