Skip to content

Portugals Power Stage VM avgörande

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Vodafone Rally Portugals Power Stage Fafe 11,18 km, blir den tuffaste i år kanske den mest tuffaste i WRC på länge, i både WRC och WRC 2 .

Elfyn Evans leder inför de två sista sträckorna där Power Stage Fafe avslutar. Om Evans vinner rallyt och tar fem PW poäng kan han överta ledningen i VM, Ogier som är trea i rallyt måste minst ta fyra poäng på PW föra att behålla VM ledningen , om Ogier tar tre poäng så kommer Evans och Ogier att dela på VM ledningen med 81 poäng . Om inte Evans tar 5 PW kommer han att vara tvåa i VM tabellen. Thierry Neuville på tredje plats i VM kan förstärka den med 5 poäng på PW. Desto jämnare är det mellan Ott Tänak och Kalle Rovanperä det skiljer en poäng mellan dom i VM tabellen inför Fafe sträckan. Adrien Fourmax som gör sin andra start i WRC för M-Sport delar åttonde platsen med förste föraren Gus Greensmith med 12 poäng. Adrien som är på en sjunde plats i rallyt inför avslutningen drygt 7 sekunder före Engelsmannen Gus och kan gå förbi förste föraren i VM tabellen .

I WRC2 behåller Andreas Mikkelsen VM ledningen trots frånvaro i Portugal, Esapekka Lappi som leder inför avgörande två sträckor kan gå upp till en andra plats med 63 poäng fem efter Mikkelsen. Mads Östberg kan klättra upp till en tredje plats i VM.

Fransmannen Yohan Rossel leder VM och om han behåller sin andra plats i rallyt utökar han sin ledning . Polacken Kajetan Kajetanowicz som leder rallyt inför dom två sista sträckorna kan gå upp till en andra plats och förbi Ciamin .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter