Skip to content

Portugals Power Stage VM avgörande

Vodafone Rally Portugals Power Stage Fafe 11,18 km, blir den tuffaste i år kanske den mest tuffaste i WRC på länge, i både WRC och WRC 2 .

Elfyn Evans leder inför de två sista sträckorna där Power Stage Fafe avslutar. Om Evans vinner rallyt och tar fem PW poäng kan han överta ledningen i VM, Ogier som är trea i rallyt måste minst ta fyra poäng på PW föra att behålla VM ledningen , om Ogier tar tre poäng så kommer Evans och Ogier att dela på VM ledningen med 81 poäng . Om inte Evans tar 5 PW kommer han att vara tvåa i VM tabellen. Thierry Neuville på tredje plats i VM kan förstärka den med 5 poäng på PW. Desto jämnare är det mellan Ott Tänak och Kalle Rovanperä det skiljer en poäng mellan dom i VM tabellen inför Fafe sträckan. Adrien Fourmax som gör sin andra start i WRC för M-Sport delar åttonde platsen med förste föraren Gus Greensmith med 12 poäng. Adrien som är på en sjunde plats i rallyt inför avslutningen drygt 7 sekunder före Engelsmannen Gus och kan gå förbi förste föraren i VM tabellen .

I WRC2 behåller Andreas Mikkelsen VM ledningen trots frånvaro i Portugal, Esapekka Lappi som leder inför avgörande två sträckor kan gå upp till en andra plats med 63 poäng fem efter Mikkelsen. Mads Östberg kan klättra upp till en tredje plats i VM.

Fransmannen Yohan Rossel leder VM och om han behåller sin andra plats i rallyt utökar han sin ledning . Polacken Kajetan Kajetanowicz som leder rallyt inför dom två sista sträckorna kan gå upp till en andra plats och förbi Ciamin .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter