Skip to content

Oliver nöjd med sin femteplats

Oliver diskuterar med pappa Petter

Oliver Solberg blev femma i WRC2 klassen efter en del missöden men är ändå nöjd med sin mästerskapsdebut

Oliver var på en tredje plats när han fick stopp i en sväng på SS14 och tappade en minut innan han kunde fortsätta på sträckan. Den förlorade minuten gjorde att Solberg tappade två placeringar ner till femte . En plats som han kunde behålla ända fram till mål- linjen på Power Stage sträckan i Portugal Fafe i sin första Portugal start.
-”resultatet blev inte riktigt vad jag hade hoppats på men jag är ändå nöjd med helgen. Jag har lärt mig massor och skaffat mig mer rutin som jag kommer ha nytta av i kommande tävlingar säger Solberg och fortsätter. -”redan efter rekognosceringen i början av veckan insåg jag hur svår denna tävling skulle bli.Det var svårt att få till noterna då vägarna innehåller så många svängar, krön och andra komplicerade sektioner.man förstår verkligen inte hur utmanande det är förrän man kört sträckorna” avslutar Oliver Solberg.
Det blir ingen vila för Solberg och Aaron Johnston , för redan om fjorton dagar kommer man sitta i en av Hyundais WRC bilar för start i Sardiniens WRC klass.

Esapekka Lappi som gjorde sin andra start i WRC 2 klassen för året i Volkswagen Polo, vann rallyt efter att ha dominerat från första sträckan . Segern som blev Finländarens andra, den första kom i Arctic Rally Finland. landsmannen Teemu Suninen blev tvåa och Mads Östberg trea .

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter