Skip to content

Oliver nöjd med sin femteplats

Oliver Solberg blev femma i WRC2 klassen efter en del missöden men är ändå nöjd med sin mästerskapsdebut

Oliver var på en tredje plats när han fick stopp i en sväng på SS14 och tappade en minut innan han kunde fortsätta på sträckan. Den förlorade minuten gjorde att Solberg tappade två placeringar ner till femte . En plats som han kunde behålla ända fram till mål- linjen på Power Stage sträckan i Portugal Fafe i sin första Portugal start.
-”resultatet blev inte riktigt vad jag hade hoppats på men jag är ändå nöjd med helgen. Jag har lärt mig massor och skaffat mig mer rutin som jag kommer ha nytta av i kommande tävlingar säger Solberg och fortsätter. -”redan efter rekognosceringen i början av veckan insåg jag hur svår denna tävling skulle bli.Det var svårt att få till noterna då vägarna innehåller så många svängar, krön och andra komplicerade sektioner.man förstår verkligen inte hur utmanande det är förrän man kört sträckorna” avslutar Oliver Solberg.
Det blir ingen vila för Solberg och Aaron Johnston , för redan om fjorton dagar kommer man sitta i en av Hyundais WRC bilar för start i Sardiniens WRC klass.

Esapekka Lappi som gjorde sin andra start i WRC 2 klassen för året i Volkswagen Polo, vann rallyt efter att ha dominerat från första sträckan . Segern som blev Finländarens andra, den första kom i Arctic Rally Finland. landsmannen Teemu Suninen blev tvåa och Mads Östberg trea .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter