Skip to content

Oliver nöjd med sin femteplats

Oliver diskuterar med pappa Petter

Oliver Solberg blev femma i WRC2 klassen efter en del missöden men är ändå nöjd med sin mästerskapsdebut

Oliver var på en tredje plats när han fick stopp i en sväng på SS14 och tappade en minut innan han kunde fortsätta på sträckan. Den förlorade minuten gjorde att Solberg tappade två placeringar ner till femte . En plats som han kunde behålla ända fram till mål- linjen på Power Stage sträckan i Portugal Fafe i sin första Portugal start.
-”resultatet blev inte riktigt vad jag hade hoppats på men jag är ändå nöjd med helgen. Jag har lärt mig massor och skaffat mig mer rutin som jag kommer ha nytta av i kommande tävlingar säger Solberg och fortsätter. -”redan efter rekognosceringen i början av veckan insåg jag hur svår denna tävling skulle bli.Det var svårt att få till noterna då vägarna innehåller så många svängar, krön och andra komplicerade sektioner.man förstår verkligen inte hur utmanande det är förrän man kört sträckorna” avslutar Oliver Solberg.
Det blir ingen vila för Solberg och Aaron Johnston , för redan om fjorton dagar kommer man sitta i en av Hyundais WRC bilar för start i Sardiniens WRC klass.

Esapekka Lappi som gjorde sin andra start i WRC 2 klassen för året i Volkswagen Polo, vann rallyt efter att ha dominerat från första sträckan . Segern som blev Finländarens andra, den första kom i Arctic Rally Finland. landsmannen Teemu Suninen blev tvåa och Mads Östberg trea .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter