Skip to content

Evans mot Sordo sista dagen

Toyotas Elfyn Evans leder Rally Portugal inför dagens sista etapp med 10,7 sekunder före Hyundais Dani Sordo. Sordo som är den enda Hyundai förare som är kvar i toppen , efter att både Thierry Neuville och Ott Tänak fått bryta i gårdagens etapp. Neuville hade problem redan på fredagens etapp med hjulupphängning höger bak och fick bryta fredagen, men gjorde omstart på lördagen men tekniska problem på lördagen fick Neuville att bryta redan på lördagens andra sträcka. Ott Tänak utökade sin ledning under lördagen till Elfyn Evans men på näst sista sträckan igår blev det stopp för Estländaren efter hjulupphängningsproblem på höger bak alltså samma problem som Neuville. Ott fick bryta rallyt för omstart idag, Även Neuville gör omstart idag. Dani Sordo hade även problem med sin Hyundai i20 krångel med start motorn gjorde att han inte vågade stanna motorn. Trots Sordos problem lyckades han knappa in 5,7 sekunder på Elfyn Evans när den korta superspecialen 3,36 avgjordes på lördagskvällen. Evans leder inför dagens avslutande etapp med 6 sträckor däribland den kända Fafe sträckan som också är Wolf Power Stage sträckan. Sebastien Ogier kunde efter att Tänak fick bryta överta tredje platsen men är dryga minuten efter dom båda i topp. Toyotas Takamoto Katsuta har imponerat hela rallyt och är på en fjärde plats, bara 1,5 sekunder efter Ogier. M-Sports Adrien Fourmaux som gör sin första start för teamet på grus är på en femte plats 6,4 före teamets förste förare Greensmith.

Oliver Solberg tog sin andra sträckseger under dagen och klarade upp till en tredje plats men ett misstag på långa Amarante sträckan drygt 37 kilometer kostade unge Oliver dryga minuten och han föll ner till femte plats 3,1 efter Nikolay Gryazin. Esapekka Lappi klassegraren i Arctic Rally Finland leder med 40 sekunder före Teemu Suninen. Mads Östberg som haft problem under helgen är på tredje plats,dryga två minuter efter dom båda Finländarna inför avslutningen.

Fransmannen Yohan Rossel övertog ledningen i WRC3 under lördagen efter att Polacken Kajetan Kajetanowicz haft problems är på en andra plats 3,0 sekunder efter, Engelsmannen Chris Ingram är på en tredje plats 54 sekunder efter .

JWRC gör sin andra deltävling i Portugal , Märtins Sesks leder inför avslutningen med över tre minuter till Sami Pajari.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter