Skip to content

Tänak ny ledare efter däckdramatik

Rallyledaren Dani Sordo tappade ledningen efter däckproblem , Thierry Neuville körde av vägen, Evans frustrerad efter blivit hindrad av Neuville.

Det blev en dramatisk avslutning innan superspecialen ikväll av Rally Portugal första dag . Thierry Neuville körde av vägen efter träffat en vägbank och skadade bilen rejält i skrivande stund står Neuville efter transporten och försöker laga bilen eller om man tvingas bryta. Evans blev hindrat av Neuville som fullföljde sträckan i låg fart, På grund av all damm från Belgarens Hyundai kunde inte Toyotas Evans köra om utan blev hindrad och tappade tid. Rally ledaren Dani Sordo hade problem med höger bak däck som var trasigt och tappade på sträckan och ledningen till Ott Tänak som nu leder inför kvällens superspecial med 3,4 sekunder före Sordo. Toyotas Takamoto Katsuta är bästa Toyota förare med en tredje plats 12.0 efter Tänak. Sebastien Ogier som varit första bil under hela dagen och tappat tid, tog sin första sträckseger för dagen på den 18,16 kilometer SS7 Mortagua 5,3 före M-Sports engelsman Gus Greensmith. Esapekka Lappi leder WRC 2 klassen före Gryazin och Suninen. Oliver Solberg som gör sin mästerskaps debut i Portugal är på en fjärde plats 50 sekunder bakom Suninen. Jan Solans var i ledningen i WRC 3 klassen men efter problem och bruten dag så leder Yohan Rossel 6,2 sekunder före Kroatiens klassvinnare Polacken Kajetan Kajetanowicz. Jon Armstrong drabbades också av däckproblem på SS6 och tappade ledningen i JWRC klassen till Finländaren Sami Pajari.

Topp tio efter SS7
Tänak 1,20,03,6
Sordo +3.0
Katsuta +12,6
Ogier +22,7
Rovanperä +25,0
Evans +40,0
Greensmith +59,2
Fourmaux +1,27,4
Neuville +3,15,8
Lappi. (WRC2) +3,27,9

dagens sista sträcka SuperspecialLousade 3,36 km startar 20,03 svensk tid. Du följer utvecklingen på vår live text rapportering.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter