Skip to content

Tänak ny ledare efter däckdramatik

Rallyledaren Dani Sordo tappade ledningen efter däckproblem , Thierry Neuville körde av vägen, Evans frustrerad efter blivit hindrad av Neuville.

Det blev en dramatisk avslutning innan superspecialen ikväll av Rally Portugal första dag . Thierry Neuville körde av vägen efter träffat en vägbank och skadade bilen rejält i skrivande stund står Neuville efter transporten och försöker laga bilen eller om man tvingas bryta. Evans blev hindrat av Neuville som fullföljde sträckan i låg fart, På grund av all damm från Belgarens Hyundai kunde inte Toyotas Evans köra om utan blev hindrad och tappade tid. Rally ledaren Dani Sordo hade problem med höger bak däck som var trasigt och tappade på sträckan och ledningen till Ott Tänak som nu leder inför kvällens superspecial med 3,4 sekunder före Sordo. Toyotas Takamoto Katsuta är bästa Toyota förare med en tredje plats 12.0 efter Tänak. Sebastien Ogier som varit första bil under hela dagen och tappat tid, tog sin första sträckseger för dagen på den 18,16 kilometer SS7 Mortagua 5,3 före M-Sports engelsman Gus Greensmith. Esapekka Lappi leder WRC 2 klassen före Gryazin och Suninen. Oliver Solberg som gör sin mästerskaps debut i Portugal är på en fjärde plats 50 sekunder bakom Suninen. Jan Solans var i ledningen i WRC 3 klassen men efter problem och bruten dag så leder Yohan Rossel 6,2 sekunder före Kroatiens klassvinnare Polacken Kajetan Kajetanowicz. Jon Armstrong drabbades också av däckproblem på SS6 och tappade ledningen i JWRC klassen till Finländaren Sami Pajari.

Topp tio efter SS7
Tänak 1,20,03,6
Sordo +3.0
Katsuta +12,6
Ogier +22,7
Rovanperä +25,0
Evans +40,0
Greensmith +59,2
Fourmaux +1,27,4
Neuville +3,15,8
Lappi. (WRC2) +3,27,9

dagens sista sträcka SuperspecialLousade 3,36 km startar 20,03 svensk tid. Du följer utvecklingen på vår live text rapportering.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter