Skip to content

Solberg i Hyundais tredje bil 2022?

Oliver Solberg är den enda förutom Tänak och Neuville som har kontrakt för Hyundai teamet 2022Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sen tidigare har Hyundai WRT meddelat att man tecknat kontrakt med Thierry Neuville, Ott Tänak och Oliver Solberg. Varken Sordo, Breen, Loubet eller teamets WRC2 förare Veiby, Huttunen, har kontrakt för 2022.

I december 2020 skrev Oliver Solberg kontrakt med Hyundai Motorsport N Teamet för WRC2 klassen. Sedan dess har det blivit en start i WRC klassen, ersättningsrallyt för Rally Sweden, Arctic Rally Finland i Februari, där det blev en imponerande sjunde plats . Första starten i WRC2 klassen blir i helgens Rally Portugal. Det är också klart att det blir en ny WRC styrning i Rally Sardinien första helgen i juni. Sedan WRC starten i Finland har Oliver varit med och testat i20 RC1 bilen bland annat i förra veckans tester i Södra Frankrike på grus.

Ott Tänak ,Thierry Neuville och Oliver Solberg har kontrakt med Hyundai WRT för 2022. Men ingen av de övriga förare i både WRC och WRC2 som teamet har i dagsläget inget klart för 2022 med Hyundai teamet varken för WRC eller WRC 2 , Dani Sordo, Craig Breen, Pierre Lousie Loubet, Ole Christian Veiby eller Jari Huttunen.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter