Skip to content

Kalle Rovanperä förväntasfull

Toyotas unge Finländaren Kalle Rovanperä tror på bra resultat i Rally Portugal

Senast rally Portugal kördes 2019, vann Kalle Rovanperä WRC 2 pro klassen för SKODA Motorsport och tog en sjätte plats totalt, 54 sekunder före dåvarande Toyota WRC föraren och nuvarande Team Chefen Jari-Matti Latvala. Rovanperä vann 11 av totalt 18 sträckor i WRC2pro klassen. Nu är det WRC och Toyota Yaris som gäller för finländaren i Portugal. En start som Rovanperä ser fram emot och säger
-”Efter avåkningen i Kroatien var det skönt att vara tillbaka i bilen bara några dagar senare, för vår test inför Portugal. Det tog faktiskt lite tid att komma tillbaks till känslan-bara för att det var så längesedan jag senast körde på grus. På det hela taget lämnade jag dock bilen med en bra känsla med bilen och dom nya Pirellidäcken för grus. Jag är förväntansfull inför Portugal och tävla på grus igen. jag tror att det är ett rally som kan passa mig ganska bra, jag njöt av förra gången i Portugal 2018 då jag vann WRC2 klassen. Förhoppningsvis kan jag hitta en bra feeling direkt och kämpa för ett bra resultat.” avslutar Rovanperä

Toyota WRT som till årets första grusrally kommer med ny motor på sin Yaris modell, som enligt Team chefen Jari-Matti Latvala skall ge bättre effekt och tillförlitlighet.
Senast Rally Portugal fanns med i kalendern 2019 ,tog man en seger genom dåvarande team föraren Ott Tänak. Som vanligt blir det Ogier, Evans, Rovanperä och Katsuta i teamets färger . Sebastien Ogier som hittills i år vunnit två av tre körda deltävlingar, Monte Carlo och Kroatien kan ta sin sjätte seger i Portugal för tre olika team, Citroen, Volkswagen och senaste segern för M-Sport Ford 2017.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter