Skip to content

Hyundai Hybrid tester startat

2021 FIA World Rally Championship Hyundai Rall1 test i södra Frankrike Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai testade i Södra Frankrike förra vecka på grus.

Hyundai Motorsport har för första gången en prototyp av sin Hybrid RC1 bil, testet ägde rum på grovt grus i södra Frankrike förra veckan. Efter intensivt utvecklingsarbete av den Hybrid- bilen på teamets bas i Tyska Alzenau var målet med testet att förstå bilens styrkor och svagheter, för att kunna planera nästa steg av testet. Man har haft omfattande tester med komponenter i tyska hemmabasen på en hemlig testplats. Den helt nya Rally 1 bilen är baserad på Hyundais i20N vägbil och integrerar de viktigaste tekniska funktionerna och hybridkraft. Som en del av utvecklingen kommer man testa bilen på olika underlag runt om i Europa , för att återspegla som de underlag Rally VM har.

Hyundai:s team chef Andrea Adamo säger:
-”det är ett speciellt ögonblick när man tar en bil på vägen för första gången och som alltid finns det utmaningar att ta itu med.När det gäller 2022 Rally1 utmanaren börjar vi från början med helt nya regler, ett annat koncept och en ny basbil, Hyundai i20 N. Det var spännande att inleda testerna och starta detta nya spännande äventyr. Under förra veckans sessioner har vi sett intressanta saker, saker som måste ändras och förbättras , men det är en del av processen och jobbet. Teamet på Hyundai Motorsport har gjort ett fantastiskt jobb och har arbetat så hårt för att förbereda bilen för det första testet på så kort tid. Naturligtvis är vi bara i början av en lång resa, men jag tror vi har intressanta tider framför oss innan starten av Rally Monte Carlo 2022.” avslutar Adamo

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter