Skip to content

Hyundai Hybrid tester startat

Hyundai testade i Södra Frankrike förra vecka på grus.

Hyundai Motorsport har för första gången en prototyp av sin Hybrid RC1 bil, testet ägde rum på grovt grus i södra Frankrike förra veckan. Efter intensivt utvecklingsarbete av den Hybrid- bilen på teamets bas i Tyska Alzenau var målet med testet att förstå bilens styrkor och svagheter, för att kunna planera nästa steg av testet. Man har haft omfattande tester med komponenter i tyska hemmabasen på en hemlig testplats. Den helt nya Rally 1 bilen är baserad på Hyundais i20N vägbil och integrerar de viktigaste tekniska funktionerna och hybridkraft. Som en del av utvecklingen kommer man testa bilen på olika underlag runt om i Europa , för att återspegla som de underlag Rally VM har.

Hyundai:s team chef Andrea Adamo säger:
-”det är ett speciellt ögonblick när man tar en bil på vägen för första gången och som alltid finns det utmaningar att ta itu med.När det gäller 2022 Rally1 utmanaren börjar vi från början med helt nya regler, ett annat koncept och en ny basbil, Hyundai i20 N. Det var spännande att inleda testerna och starta detta nya spännande äventyr. Under förra veckans sessioner har vi sett intressanta saker, saker som måste ändras och förbättras , men det är en del av processen och jobbet. Teamet på Hyundai Motorsport har gjort ett fantastiskt jobb och har arbetat så hårt för att förbereda bilen för det första testet på så kort tid. Naturligtvis är vi bara i början av en lång resa, men jag tror vi har intressanta tider framför oss innan starten av Rally Monte Carlo 2022.” avslutar Adamo

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter