Skip to content

Solberg , Suninen i Italia Sardinien rallyt

53 anmälda till Rally Sardinien , WRC 10 , WRC 2 11 och WRC 16.

Tolv dagar efter nästa helgs Rally Portugal och WRC2 start för Oliver Solberg är det dags för en WRC start för Hyundai för Oliver Solberg, den andra starten i klassen i Hyundai Första starten i Arctic Rally blev ju en succé med sjunde plats totalt. En annan som gör comeback i klassen är tidigare förste föraren i M-Sport Teemu Suninen som efter Finska VM rallyt kört i WRC2 klassen i Rally Kroatien förra månaden, med en andra plats som resultat. Finländaren som i 2020 års Rally Sardinien var femma totalt. För övrigt i Sardinens startfält är det en vanlig uppställning bland teamen , förutom Dani Sordo som byter av Craig Breen i Hyundais tredje bil. Adrien Fourmaux som var en riktig överraskning i Kroatien, då han gjorde sin första start i M-sport WRC Fiesta med en femte plats , sitter återigen i teamets WRC Ford.

WRC2 klassen växer sig allt starkare, till Italien är det 11 anmälda , Norrmännen Andreas Mikkelsen, Mads Östberg och Ole Christian Veiby finns bland dom anmälda. Finländaren Jari Huttunen gör sin första start för året för Hyundai teamet. Övriga i klassen är Marco Bulacia, Adrien Fourmaux, Enrico Brazzoli,Nikolay Gryazin,Sean Johnston , Martin Prokop, Andrea Grugnola samt Estländaren Georg Linnamäe. I WRC3 klassen finns mästerskapsledaren Yohan Rossel och segraren från Kroatien Kajetan Kajetanowicz bland dom 13 anmälda.

Komplett anmälningslista hittar du här https://worldrally.se/rally-italia-sardegna/anmalningslista-rally-italia-sardegna/

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter