Skip to content

Solberg , Suninen i Italia Sardinien rallyt

Dani Sordo hoppade i vattnet efter segern i Sardinien 2020

53 anmälda till Rally Sardinien , WRC 10 , WRC 2 11 och WRC 16.

Tolv dagar efter nästa helgs Rally Portugal och WRC2 start för Oliver Solberg är det dags för en WRC start för Hyundai för Oliver Solberg, den andra starten i klassen i Hyundai Första starten i Arctic Rally blev ju en succé med sjunde plats totalt. En annan som gör comeback i klassen är tidigare förste föraren i M-Sport Teemu Suninen som efter Finska VM rallyt kört i WRC2 klassen i Rally Kroatien förra månaden, med en andra plats som resultat. Finländaren som i 2020 års Rally Sardinien var femma totalt. För övrigt i Sardinens startfält är det en vanlig uppställning bland teamen , förutom Dani Sordo som byter av Craig Breen i Hyundais tredje bil. Adrien Fourmaux som var en riktig överraskning i Kroatien, då han gjorde sin första start i M-sport WRC Fiesta med en femte plats , sitter återigen i teamets WRC Ford.

WRC2 klassen växer sig allt starkare, till Italien är det 11 anmälda , Norrmännen Andreas Mikkelsen, Mads Östberg och Ole Christian Veiby finns bland dom anmälda. Finländaren Jari Huttunen gör sin första start för året för Hyundai teamet. Övriga i klassen är Marco Bulacia, Adrien Fourmaux, Enrico Brazzoli,Nikolay Gryazin,Sean Johnston , Martin Prokop, Andrea Grugnola samt Estländaren Georg Linnamäe. I WRC3 klassen finns mästerskapsledaren Yohan Rossel och segraren från Kroatien Kajetan Kajetanowicz bland dom 13 anmälda.

Komplett anmälningslista hittar du här https://worldrally.se/rally-italia-sardegna/anmalningslista-rally-italia-sardegna/

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter