Skip to content

Oliver Solberg ser framåt mot mästerskapsdebuten

Solberg som tillsammans med irländska kartläsaren Aaron Johnston gör debut i WRC2 klassen för Hyundai teamet nästa helgs Vodafone Rally Portugal, det första i år på grus,

Den första starten i klassen sedan tvårskontraktet skrevs i december. Men det är inte första starten för Solberg i Hyundai. I Arctic rally Finland tog Solberg plats i WRC klassen och gjorde succé med sin sjundeplats. Solberg som ser fram emot en start i klassen
-”Jag ser fram emot att äntligen få starta i WRC2 klassen. Jag har följt klassen och det har varit en tät strid i toppen hela vägen in i mål. Det är många skickliga förare och det är en självklarhet att vara med och kämpa om topplaceringar. jag har aldrig tävlat med bilen på grus innan, så det ska bli kul och se vad vi kan få till.” säger Solberg och fortsätter ”Portugal är en tävling jag alltid drömt om att få köra. Därför blir det extra speciellt för både teamet och mig att starta i WRC2 mästerskapet här. Jag har hört mycket om de speciella grusvägarna och atmosfären i tävlingen, och jag är glad att jag får chansen att köra vad som ändå kallas en WRC klassiker. Många sträckor är kända i rallyvärlden, och särskilt Fafe hoppet kommer att bli spännande att få prova” avslutar Oliver Solberg.

Rally Portugal blir den första grustävlingen för året, Startar på Torsdag 20 maj med en shakedown, för att sedan fortsätta med 8 sträckor under fredagen. Lördagen innehåller rallyts längsta sträcka Amarante hela 37,92 kilometer och körs två gånger under Rallyt, avslutas på söndag med 4 sträckor , Fafe avslutar som Power Stage sträcka .

Inte sedan Mexico 2020, har det tillåtits publik på VM deltävlingarna, men arrangörerna i Portugal planerar för att öppna för publik under kontrollerade former.

Solberg är inte ensam svensk i WRC2 klassen. Tom Kristensson gör sina andra start för M-Sport. Förutom dom båda svenskarna kommer norrmännen Mads Östberg, Andreas Mikkelsen och Ole Christian Veiby till start liksom Finländaren Teemu Suninen och EsaPecka Lappi som gör comeback i klassen efter sin seger i Arctic Rally. Förutom dom nordiska förarna kommer Eric Camilli, Marco Bulacia, Martin Prokop , Georg Linnamäe till start.

Dela

Läs mer

Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...
Oliver Solberg satsar på utökad ledning
Oliver Solberg och kartläsaren Elliot Edmondsson, mål är att ta...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter