Skip to content

Ogier kan ta sin sjätte Portugal seger

Sebastien Ogier /Julien Ingrassia tog sin femte seger i Rally Portugal 2017 då för M-Sport PHOTO : @World

Sebastien Ogier har möjlighet att ta sin sjätte seger i Rally Portugal . Ett Portugal som fått stryka en sträcka.

Sebastien Ogier har flest segrar av de förare som är aktiva just nu, fem stycken 2010 2011 för Citroen, 2013,2014 Volkswagen och 2017 i Ford. Flest segrar totalt sedan rallyt kom i VM 1973 har finländaren Markku Alén med 7 segrar. Finland är den nation som även tagit flest segrar 13 segrar 3 fler än förare från Frankrike. Ingen Svensk har vunnit rallyt i WRC klassen, Dennis Rådström vann JWRC klassen 2018.

Senast rally Portugal kördes var 2019 eftersom man som så många andra arrangörer fick hoppa av förra året på grund av Corona pandemin. Totalt är 83 förare anmälda, 10 i WRC, 12 i WRC2 däribland totalsegraren i rallyt 2012 Mads Östberg tillsammans med Jonas Andersson. Oliver Solberg med kartläsaren Aaron Johnston kör sin första WRC2 start för Hyundai teamet i märkes VM. WRC3 är som vanligt störst med 25 anmälda. JWRC gör sin andra deltävling i samband med Portugal med 8 anmälda , Med bland annat vinnaren från Rally Croatia förra månaden, Jon Armstrong. 2019 vanns rallyt av dåvarande Toyota föraren Ott Tänak före nuvarande teamkamraten i Hyundai Thierry Neuville , Sebastien Ogier trea i Citroen. Toyotas Finländare Kalle Rovanperä vann dåvarande WRC2 pro klassen i sin Skoda och var sexa totalt.

Portugiska rallyt som avgörs 20-23 Maj , har fått ändra i tidtabellen från ursprunget genom att stryka sista sträckan SS21 Montim 2 , Istället avslutas rallyt med Power Stage sträckan Fafe 2 på söndag . Totalt körs 337,51 SS kilometer , med den längsta sträckan Amarante 37,92 km på lördag förmiddag och som näst sista sträcka samma dag.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter