Skip to content

Neuville och Tänak nytt kontrakt med Hyundai

Ott Tanak, Thierry Neuville nytt flerårigt avtal med Hyundai Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Både Thierry Neuville och Ott Tänak har idag tecknat ett flerårigt avtal med Hyundai Motorsport . Avtalet gäller från 2022 .

I början av året fanns en oro för att Hyundai Motorsport skulle hoppa av från WRC ,i samband med dom nya Hybridreglerna nästa år. Men man har nu påbörjat förberedelserna för nya WRC regler i RC1. En del av satsningen för 2002 offentliggjordes idag, då man meddelade från det Tysk baserade teamet att man tecknat ett flerårigt avtal med Thierry Neuville och Ott Tänak.
Hyundais Team Chef Andrea Adamo uttryckte sin glädje över tillkännagivandet:
-” Att arbeta med dessa två talangfulla förare i framtiden visar än en gång vår kontinuerliga beslutsamhet och ambition att lyckas i WRC. Båda har visat sig vara exceptionella ambassadörer för varumärket och teamet. Vi inleder den avgörande testfasen av vår nya 2022 Rally1 utmanare inom snar framtid, så tillsammans med Thierry och Ott kan vi genomföra en smidig testplan” avslutar Adamo

Thierry Neuville som hittills i år tagit tre pallplatser, och varit med sedan Hyundai gick in som fabriksteam 2014, Och var med i teamets första seger i rally Tyskland 2014. Ott Tänak blev den första Estländaren att vinna Rally VM 2019 , då tillsammans med Toyota. 2020 gick flytten till Hyundai teamet och Ott tog sin första seger Hyundai seger i Rally Estonia samma år. I år blev det seger i Arctic Rally Finland .

Ott Tänak säger i ett pressmeddelande :
-”Jag är verkligen glad över att skriva på ett nytt kontrakt med Hyundai Motorsport från och med 2022. Under de senaste två åren har jag sett teamets engagemang och deras beslutsamhet att lyckas,Jag ser fram emot den nya WRC eran, men vi har fortfarande ett jobb att göra i år-att se till att vi lyckas med nuvarande generation av WRC bilar på bästa möjliga sätt” avslutar Ott Tänak

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter