Skip to content

Kenyas corona regler problem för Safari Rallyt

Det kan bli stora problem för M-sport och TV teamet för WRC.com inför Safari Rallyt

Det kan bli stora problem för det engelska baserade M-Sportteamet till Safari Rallyt. Personer från England måste vara i personlig karantän på egen bekostnad i 14 dagar efter sin ankomst till Kenya. Ett stort problem då man bara har 14 dagar på sig att transportera sig från Rally Sardinien till Kenya , det vill säga hela transporttiden går till karantän i Kenya. Enligt uppgifter sker förhandlingar mellan teamet, rallyarrangörerna och ländernas myndigheter för att hitta en lösning. Samma problem gäller för WRC.com, engelsk TV personal som kommer från Sardinien och skall vara i Nairobi senast den 19 Juni .

För deltagare från övriga länder utom Tjeckien och Spanien krävs enbart ett negativt Coronatest för inresa i landet. För deltagare från Tjeckien o Spanien krävs en karantän på 10 dagar från ankomst till Kenya och ett negativt coronatest både från hemlandet och Kenya..

Att göra undantag från Kenyas corona restriktioner ses nästan omöjligt att ges, från källor Worldrally pratat med. Rally arrangörerna ställs inför tre alternativ. Hoppas på dispens från Coronareglerna, eller köra ett rally utan M-Sport och full TV bevakning och sista alternativet är att återigen ställa in rallyt.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter