Skip to content

Kenyas corona regler problem för Safari Rallyt

Det kan bli stora problem för M-sport och TV teamet för WRC.com inför Safari Rallyt

Det kan bli stora problem för det engelska baserade M-Sportteamet till Safari Rallyt. Personer från England måste vara i personlig karantän på egen bekostnad i 14 dagar efter sin ankomst till Kenya. Ett stort problem då man bara har 14 dagar på sig att transportera sig från Rally Sardinien till Kenya , det vill säga hela transporttiden går till karantän i Kenya. Enligt uppgifter sker förhandlingar mellan teamet, rallyarrangörerna och ländernas myndigheter för att hitta en lösning. Samma problem gäller för WRC.com, engelsk TV personal som kommer från Sardinien och skall vara i Nairobi senast den 19 Juni .

För deltagare från övriga länder utom Tjeckien och Spanien krävs enbart ett negativt Coronatest för inresa i landet. För deltagare från Tjeckien o Spanien krävs en karantän på 10 dagar från ankomst till Kenya och ett negativt coronatest både från hemlandet och Kenya..

Att göra undantag från Kenyas corona restriktioner ses nästan omöjligt att ges, från källor Worldrally pratat med. Rally arrangörerna ställs inför tre alternativ. Hoppas på dispens från Coronareglerna, eller köra ett rally utan M-Sport och full TV bevakning och sista alternativet är att återigen ställa in rallyt.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter