Skip to content

Tom och EsaPekka i starkt WRC2 fält

WRC 2 klassen växer sig allt starkare. Till rally Portugal är hela 12 förare anmälda , Varav 7 är från skandinavien

Tom Kristensson med kartläsaren David Arhusiander får en ny chans i M-Sports färger efter kraschen i Kroatien. Oliver Solberg och Ole Christian Veiby kör för poäng i Hyundai, EsaPekka Lappi är tillbaka för Movisport efter sin klasseger i Arctic rally Finland i sin Volkswagen Polo. Mads Östberg kommer från en seger i Kroatien och Andreas Mikkelsen är revanschsugen efter Kroatien -problemen. Teemu Suninen gör sin andra start i WRC2 klassen för M-Sport och preparerar sig för WRC comeback till Sardinien i slutet av Maj Övriga startande i WRC 2 till Portugal är Marco Bulacia Skoda, Nikolay Gryazin Volkswagen Polo, Eric Camilli Citroen

I WRC klassen gör Dani Sordo comeback i Hyundai efter sin femte plats i Monte Carlo tidigare i år, och M-Sport låter succé- mannen från Kroatien rallyt, Adrien Fourmaux få nytt förtroende ,. Annars är WRC fältet som det brukar vara i år. Toyota WRT, Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans och Takamoto Katsuta . Hyundai,Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo, M-Sport, Gus Greensmith och Adrien Fourmaux. Pierre Louis Loubet i Hyundai N teamet.

JWRC gör sin andra deltävling i Portugal. Och det är samma antal förare, 8 stycken som det var i första deltävlingen. Även samma förare där Engelsmannen Jon Armstrong vann rallyt före Märtin Sesks. Övriga i JWRC, Sami Pajari,Lauri Jonna, Martin Koci,William Greighton , Raul Badiu samt Robert Virves.

WRC3 är starkt som vanligt , där VM ledaren Yohan Rossel saknas i startfältet, Polacken Kajetan Kajatanowicz kommer från en seger i Kroatien, Chris Ingram gör sin andra start någonsin i WRC3 , blev femma i Kroatien. Finländaren Emil Lindholm tvåa i Kroatien, finns med bland 24 anmälda där Skoda förare dominerar med 14 förare, före Citroen med 6 förare.

Totalt är 81 anmälda till Vodafone Rally Portugal som körs 20-23 Maj den fjärde deltävlingen i WRC och den första på grus . Förutom de vanliga klasserna körs även Peugoet Cup i samband med rallyt.

Tidtabell och anmälningsista hittar du på vår hemsida under Ralle de Portugal.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter