Skip to content

Tom och EsaPekka i starkt WRC2 fält

Tom Kristensson / David Arhusiander Rally Kroatien // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

WRC 2 klassen växer sig allt starkare. Till rally Portugal är hela 12 förare anmälda , Varav 7 är från skandinavien

Tom Kristensson med kartläsaren David Arhusiander får en ny chans i M-Sports färger efter kraschen i Kroatien. Oliver Solberg och Ole Christian Veiby kör för poäng i Hyundai, EsaPekka Lappi är tillbaka för Movisport efter sin klasseger i Arctic rally Finland i sin Volkswagen Polo. Mads Östberg kommer från en seger i Kroatien och Andreas Mikkelsen är revanschsugen efter Kroatien -problemen. Teemu Suninen gör sin andra start i WRC2 klassen för M-Sport och preparerar sig för WRC comeback till Sardinien i slutet av Maj Övriga startande i WRC 2 till Portugal är Marco Bulacia Skoda, Nikolay Gryazin Volkswagen Polo, Eric Camilli Citroen

I WRC klassen gör Dani Sordo comeback i Hyundai efter sin femte plats i Monte Carlo tidigare i år, och M-Sport låter succé- mannen från Kroatien rallyt, Adrien Fourmaux få nytt förtroende ,. Annars är WRC fältet som det brukar vara i år. Toyota WRT, Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans och Takamoto Katsuta . Hyundai,Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo, M-Sport, Gus Greensmith och Adrien Fourmaux. Pierre Louis Loubet i Hyundai N teamet.

JWRC gör sin andra deltävling i Portugal. Och det är samma antal förare, 8 stycken som det var i första deltävlingen. Även samma förare där Engelsmannen Jon Armstrong vann rallyt före Märtin Sesks. Övriga i JWRC, Sami Pajari,Lauri Jonna, Martin Koci,William Greighton , Raul Badiu samt Robert Virves.

WRC3 är starkt som vanligt , där VM ledaren Yohan Rossel saknas i startfältet, Polacken Kajetan Kajatanowicz kommer från en seger i Kroatien, Chris Ingram gör sin andra start någonsin i WRC3 , blev femma i Kroatien. Finländaren Emil Lindholm tvåa i Kroatien, finns med bland 24 anmälda där Skoda förare dominerar med 14 förare, före Citroen med 6 förare.

Totalt är 81 anmälda till Vodafone Rally Portugal som körs 20-23 Maj den fjärde deltävlingen i WRC och den första på grus . Förutom de vanliga klasserna körs även Peugoet Cup i samband med rallyt.

Tidtabell och anmälningsista hittar du på vår hemsida under Ralle de Portugal.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter