Skip to content

Ogier segrade med 0,6 sekunder

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Ogier var 3,6 sekunder efter ledaren Elfyn Evans innan Power Stage sträckan . Men vann med 0,6 sekunders marginal

Sebastien Ogier blir den första att vinna ett Rally Kroatien WRC . En seger som inte var klar förrän på allra sista sträckan Power Stage Zagorska Sela-Kumrovec 14,09 kilometer avgjorts . Sebastien Ogier startade sträckan 3,9 sekunder upp till rallyledaren Elfyn Evans . Ogier med kartläsaren Ingrassia satsade allt för att få en bra tid , han visste att möjligheten fanns att kunna vinna rallyt. Elfyn Evans med kartläsaren Martin gjorde allt man kunde för att försvara ledningen men ett litet misstag i sista kurvan av Evans kostade ledningen . Och Ogier kunde vinna med 0,6 sekunder, marginalen den tätaste segermarginalen i WRC på länge. Thierry som var i ledningen inför lördagen fick nöja sig med tredje plats 8,1 sekunder efter Toyota förarna. Ott Tänak på fjärde plats, dryga minuten efter topp tre. Adrien Fourmuax på en femte plats var rallyts rockie med bland annat två andra sträckplaceringer och imponerade med sin körning i sin första WRC start i M-Sport teamet. Fourmaux var stabil under hela helgen . Fransmannens femte plats är den bästa placeringen för M-Sport hittills i år.

Trots problem med bromsarna kunde Mads östberg som gjorde sin första start i WRC2 klassen för året, ta hem segern 28 sekunder före Teemu Suninen , Andreas Mikkelsen hade problem med sin Skoda under helgen men preparerade sig för Power Stage poäng och lyckades ta fem fulla värdefulla poäng .. Östberg tog även hem segern i RC2 klassen före Teemu Suninen och Kajetan Kajetanowic

Polacken Kajetan Kajetanowicz tog hem segern i WRC klassen med över 1 minuts marginal till tvåan Finländaren Emil Lindholm båda i Skda Fabia . Trea blev Nicolas Ciamin i Citroen.

RC4 klassen vanns av JWRC vinnaren Jon Armstrong hans första seger i JWRC. Dennis Rådström hade tekniska problem under rallyts andra dag, men kunde fortsätta på söndagen och slutade på 16:e plats.

Croatia Rally var också första deltävlingen i årets JWRC . 8 var anmälda till helgens rally. Engelsmannen Jon Armstrong kunde vinna med 33 sekunders marginal till Märtin Sesks , trea blev finländaren Lauri Joona.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter