Skip to content

Ogier segrade med 0,6 sekunder

Ogier var 3,6 sekunder efter ledaren Elfyn Evans innan Power Stage sträckan . Men vann med 0,6 sekunders marginal

Sebastien Ogier blir den första att vinna ett Rally Kroatien WRC . En seger som inte var klar förrän på allra sista sträckan Power Stage Zagorska Sela-Kumrovec 14,09 kilometer avgjorts . Sebastien Ogier startade sträckan 3,9 sekunder upp till rallyledaren Elfyn Evans . Ogier med kartläsaren Ingrassia satsade allt för att få en bra tid , han visste att möjligheten fanns att kunna vinna rallyt. Elfyn Evans med kartläsaren Martin gjorde allt man kunde för att försvara ledningen men ett litet misstag i sista kurvan av Evans kostade ledningen . Och Ogier kunde vinna med 0,6 sekunder, marginalen den tätaste segermarginalen i WRC på länge. Thierry som var i ledningen inför lördagen fick nöja sig med tredje plats 8,1 sekunder efter Toyota förarna. Ott Tänak på fjärde plats, dryga minuten efter topp tre. Adrien Fourmuax på en femte plats var rallyts rockie med bland annat två andra sträckplaceringer och imponerade med sin körning i sin första WRC start i M-Sport teamet. Fourmaux var stabil under hela helgen . Fransmannens femte plats är den bästa placeringen för M-Sport hittills i år.

Trots problem med bromsarna kunde Mads östberg som gjorde sin första start i WRC2 klassen för året, ta hem segern 28 sekunder före Teemu Suninen , Andreas Mikkelsen hade problem med sin Skoda under helgen men preparerade sig för Power Stage poäng och lyckades ta fem fulla värdefulla poäng .. Östberg tog även hem segern i RC2 klassen före Teemu Suninen och Kajetan Kajetanowic

Polacken Kajetan Kajetanowicz tog hem segern i WRC klassen med över 1 minuts marginal till tvåan Finländaren Emil Lindholm båda i Skda Fabia . Trea blev Nicolas Ciamin i Citroen.

RC4 klassen vanns av JWRC vinnaren Jon Armstrong hans första seger i JWRC. Dennis Rådström hade tekniska problem under rallyts andra dag, men kunde fortsätta på söndagen och slutade på 16:e plats.

Croatia Rally var också första deltävlingen i årets JWRC . 8 var anmälda till helgens rally. Engelsmannen Jon Armstrong kunde vinna med 33 sekunders marginal till Märtin Sesks , trea blev finländaren Lauri Joona.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter