Skip to content

Tom Kristensson kraschade

Rally Kroatria slutade med krasch för Tom Kristensson på lördagens första sträcka.

Det blev ingen lyckad start i WRC 2 klassen för Tom Kristensson och David Arhusiander, problemen började på fredagens sjunde sträcka, efter en snurrning skadade man bilen så man kunde inte fortsätta utan man gjorde en omstart på dagens etapp men drygt 5 kilometer in på dagens första sträcka Mali Lipovec-Grdanci blev det en riktigt krasch för paret. Men båda klarade sig oskadda. Enligt teamchefen för M-Sport Richard Millener .
-”Kraschade var troligen ett misstag i notläsningen efter vad jag sett på video” sa Millener till Worldrally.se
Skadorna på Ford Fiestan är för omfattande att det troligtvis inte blir omstart imorgon. Men definitivt beslut tas när man fått bilen till serviceparken.

Inför eftermiddagens fyra sräckor leder Sebastien Ogier 7,0 för Elfyn Evans. ledaren efter gårdagen Thierry Neuville valde fel däck på morgonens fyra sträckor och tappade både tid o placeringar , Är nu på en tredje plats drygt 12 sekunder efter Evans. Alla Hyundai förare hade problem med däck valet på förmiddagen. Team Chefen Andrea Adamo säger till worldrally.se Att man gjorde en helt felbedömning av däckvalen inför starten. M-Sports unga förare Adrien Fourmaux som gör sin första WRC start för M-Sport imponerar och är på femte plats drygt 40 sekunder före teamkamraten och förste förare i M-Sport Gus Greensmith . I WRC2 klassen är det en kamp mellan Citroens Mads Östberg och ryssen Nikolay Gryazin i en Volkswagen Polo . Inför eftermiddagen skiljer det 2,3 sekunder mellan dom båda. Trea i klassen är Teemu Suninen Ford Fiesta. I JWRC klassen leder slovenien föraren Martin Koci som tog hand om ledningen redan på första sträckan, tvåa i klassen är Jon Armstrong. WRC3 klassen leds av Kajetan Kajetanowiscz 40,4 före finländaren Emil Lindholm. Dennis Rådström i RC4 klassen fick bryta på SS9 med tekniska problem

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter