Skip to content

Tom fick bryta dagens etapp

Tom Kristensson fick bryta på dagens näst sista sträcka. Detta efter haft en snurrning och slog i vägbank, Både Tom o David okey. Man räknar med omstart imorgon

Det blev en dramatisk inledning på Croatia Rally, Kalle Rovanperä som gick först ut kraschade efter 5,4 kilometer på dagens sträcka efter kommit för långt ut på vägkanten och fortsatte ner i ett stup. Skadorna är för omfattande enligt Toyota teamet så det blir ingen omstart för VM ledaren inför rallyt imorgon. Thierry Neuville öppnade  starkt och har en ledning på drygt 7 sekunder till Sebastien Ogier som inte var helt nöjd med inledningen, låg på en tredje plats inför eftermiddagens fyra sträckor men efter servicen var det inga problem utan fransmannen Ogier kunde vinna samtliga 4 sträckor. Trea inför morgondagen är Elfyn Evans som bara har 0,3 upp till Ogier. Ott Tänak är på en fjärde plats men är halvminuten efter topp tre. M-Sports Adrien Fourmax imponerar i sitt första WRC rally och är på en femte plats dryga 10 sekunder före team kamraten och Fords förste förare Gus Greensmith. I WRC 2 klassen leder Mads Östberg 7,8 före ryssen Gryazin. Andreas Mikkelsen fick tekniska problem på SS2 och tappade drygt 40 minuter. Teemu Suninen är på tredje plats inför morgondagen drygt 52 sekunder efter Gryazin. I WRC 3 leder Yohan Rossel 2,2 sekunder före Kajetanowicz . JWRC som gör sin första deltävling i Kroatien leds av Martin Koci från Slovenien. Dennis Rådström i RC 4 klassen tog en sträckseger på dagens sista sträcka efter haft lite problem under dagen, Rådström är på en sjunde plats i klassen drygt 2 minuter efter Martin Koci.

Imorgon lördag är rallyts längsta etapp 8 sträckor och totalt dryga 12 mil. Första sträckan startar redan 8,32 och sista sträckan körs 17,08. Idag har vi haft tekniska problem med vår live uppdatering men är nu åtgärdat , och du kan följa sträcka för sträcka på vår live uppdatering. Startlistor med mera hittar du under Croatia på hemsidan .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter