Skip to content

Tom fick bryta dagens etapp

Tom Kristensson David Arhusiander // Jaanus Ree/Red Bull

Tom Kristensson fick bryta på dagens näst sista sträcka. Detta efter haft en snurrning och slog i vägbank, Både Tom o David okey. Man räknar med omstart imorgon

Det blev en dramatisk inledning på Croatia Rally, Kalle Rovanperä som gick först ut kraschade efter 5,4 kilometer på dagens sträcka efter kommit för långt ut på vägkanten och fortsatte ner i ett stup. Skadorna är för omfattande enligt Toyota teamet så det blir ingen omstart för VM ledaren inför rallyt imorgon. Thierry Neuville öppnade  starkt och har en ledning på drygt 7 sekunder till Sebastien Ogier som inte var helt nöjd med inledningen, låg på en tredje plats inför eftermiddagens fyra sträckor men efter servicen var det inga problem utan fransmannen Ogier kunde vinna samtliga 4 sträckor. Trea inför morgondagen är Elfyn Evans som bara har 0,3 upp till Ogier. Ott Tänak är på en fjärde plats men är halvminuten efter topp tre. M-Sports Adrien Fourmax imponerar i sitt första WRC rally och är på en femte plats dryga 10 sekunder före team kamraten och Fords förste förare Gus Greensmith. I WRC 2 klassen leder Mads Östberg 7,8 före ryssen Gryazin. Andreas Mikkelsen fick tekniska problem på SS2 och tappade drygt 40 minuter. Teemu Suninen är på tredje plats inför morgondagen drygt 52 sekunder efter Gryazin. I WRC 3 leder Yohan Rossel 2,2 sekunder före Kajetanowicz . JWRC som gör sin första deltävling i Kroatien leds av Martin Koci från Slovenien. Dennis Rådström i RC 4 klassen tog en sträckseger på dagens sista sträcka efter haft lite problem under dagen, Rådström är på en sjunde plats i klassen drygt 2 minuter efter Martin Koci.

Imorgon lördag är rallyts längsta etapp 8 sträckor och totalt dryga 12 mil. Första sträckan startar redan 8,32 och sista sträckan körs 17,08. Idag har vi haft tekniska problem med vår live uppdatering men är nu åtgärdat , och du kan följa sträcka för sträcka på vår live uppdatering. Startlistor med mera hittar du under Croatia på hemsidan .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter