Skip to content

Neuville kopplat greppet i Kroatien

Thierry Neuville i ledningen efter fyra sträckor i Kroatien. Tagit tre av fyra möjliga sträcksegar.

Croatia rallyt första började med dramatik redan 5 km in på sträckan Rude -plesivica 1 6.94 km då VM ledaren Kalle Rovanperä som var först ut körde av vägen och krascahade rejält . Neuville vann sträckan 2,1 sekunder före team kamraten Ott Tänak, Belgaren Neuville tog vann andra sträckan 4,9 sekunder före Elfyn Evans som övertag andra platsen efter att Tänak tappade över 15 sekunder på sträckan, Bäste M-Sport förare är Adrien Fourmax som gör debut i WRC klassen , Fourmax är 0,1 efter team kamraten och första förare i M-Sport Gus Greensmith. Emil Lindholm är på en nionde plats totalt i sin WRC3 Skoda Fabia . Andreas Mikkelsen i WRC2 fick tekniska problem på sin Skoda och tappade över 36 minuter på 23,76 kilometer långa sträckan . Även Mads Östberg fick problem som strax före mål på sträckan tappade bromsar men tog ändå hem sträcksegern och övertog ledningen från ryssen Gryazin. Tom Kristensson som gör sin första start i WRC2 klassen är på en femte plats i klassen 48,3 efter Östberg Dennis Rådström i RC4 klassen vann sista sträckan före serviceuppehållet och klttrade upp till en femta plats i klassen . JWRC som gör sin första deltävlingen i Kroatien leds av Martin Koci 3,6 före Jon Armstrong .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter