Skip to content

Neuville kopplat greppet i Kroatien

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville i ledningen efter fyra sträckor i Kroatien. Tagit tre av fyra möjliga sträcksegar.

Croatia rallyt första började med dramatik redan 5 km in på sträckan Rude -plesivica 1 6.94 km då VM ledaren Kalle Rovanperä som var först ut körde av vägen och krascahade rejält . Neuville vann sträckan 2,1 sekunder före team kamraten Ott Tänak, Belgaren Neuville tog vann andra sträckan 4,9 sekunder före Elfyn Evans som övertag andra platsen efter att Tänak tappade över 15 sekunder på sträckan, Bäste M-Sport förare är Adrien Fourmax som gör debut i WRC klassen , Fourmax är 0,1 efter team kamraten och första förare i M-Sport Gus Greensmith. Emil Lindholm är på en nionde plats totalt i sin WRC3 Skoda Fabia . Andreas Mikkelsen i WRC2 fick tekniska problem på sin Skoda och tappade över 36 minuter på 23,76 kilometer långa sträckan . Även Mads Östberg fick problem som strax före mål på sträckan tappade bromsar men tog ändå hem sträcksegern och övertog ledningen från ryssen Gryazin. Tom Kristensson som gör sin första start i WRC2 klassen är på en femte plats i klassen 48,3 efter Östberg Dennis Rådström i RC4 klassen vann sista sträckan före serviceuppehållet och klttrade upp till en femta plats i klassen . JWRC som gör sin första deltävlingen i Kroatien leds av Martin Koci 3,6 före Jon Armstrong .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter