Skip to content

Ott Tänak vill attackera redan på SS1

Croatia rally är ny mark för Hyundai teamets tre förare, Neuville, Tänak och Breen. Ott Tänak som kommer närmast från seger i Arctic rally vill attackera redan från början.

Precis som för övriga team är nästa helgs rally i Kroatien helt nytt. Hyundais Tänak och Neuville har testat några dagar och körde San Remos WRC klass där Tänak vann före Neuville .Craig Breen körde SanRemo i teamets WRC2 bil och tog hem totalsegern i rallyt, Ott Tänak som segrade i förra WRC deltävlingen vinterrallyt Arctic Rally Finland, vill vara med från början för att kunna vara med i toppen och säger i pressmeddelande
-”Jag har aldrig varit i Kroatien och jag har heller inte sett några filmer från rallyt, så just nu är all kommande information helt nytt för mig. Förhoppningsvis blir det ett bra rally, jag har hört att sträckorna skall vara varierande. Det verkar som det blir några få asfaltstävlingar i VM detta år, så det är underlag vi måste vara starka på. Vi kommer att sträva efter att vara med från början och fortsätta med den positiva känslan från Finland.” avslutar Tänak
För Thierry Neuville blir det första riktiga asfaltsrallyt med nya kartläsaren för året Martijn Wydaeghe, ett samarbete som hittills varit lyckat . Thierry som ser fram emot ett asfaltsrally.
För inhopparen i tredje bilen Irländaren Craig Breen har det inte blivit några tester inför rallyt med WRC bilen mer än tävlandet i SanRemo rallyt. Breen tycker det är svårt att hitta information om det Kroatiska rallyt men ser fram emot sin första asfaltstart i WRC bilen.

Hyunadi som ligger på en andra plats i Märkes VM 11 poäng efter Toyota, Har hittills en seger Ott Tänak Arctic Rally Finland, och två tredje platser efter de två körda deltävlingar av årets VM Thierry Neuville Monte Carlo, Arctic rally Finland . Craig Breen som körde för teamet i år i Finland där han blev fyra totalt.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter