Skip to content

Ott Tänak vill attackera redan på SS1

Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Croatia rally är ny mark för Hyundai teamets tre förare, Neuville, Tänak och Breen. Ott Tänak som kommer närmast från seger i Arctic rally vill attackera redan från början.

Precis som för övriga team är nästa helgs rally i Kroatien helt nytt. Hyundais Tänak och Neuville har testat några dagar och körde San Remos WRC klass där Tänak vann före Neuville .Craig Breen körde SanRemo i teamets WRC2 bil och tog hem totalsegern i rallyt, Ott Tänak som segrade i förra WRC deltävlingen vinterrallyt Arctic Rally Finland, vill vara med från början för att kunna vara med i toppen och säger i pressmeddelande
-”Jag har aldrig varit i Kroatien och jag har heller inte sett några filmer från rallyt, så just nu är all kommande information helt nytt för mig. Förhoppningsvis blir det ett bra rally, jag har hört att sträckorna skall vara varierande. Det verkar som det blir några få asfaltstävlingar i VM detta år, så det är underlag vi måste vara starka på. Vi kommer att sträva efter att vara med från början och fortsätta med den positiva känslan från Finland.” avslutar Tänak
För Thierry Neuville blir det första riktiga asfaltsrallyt med nya kartläsaren för året Martijn Wydaeghe, ett samarbete som hittills varit lyckat . Thierry som ser fram emot ett asfaltsrally.
För inhopparen i tredje bilen Irländaren Craig Breen har det inte blivit några tester inför rallyt med WRC bilen mer än tävlandet i SanRemo rallyt. Breen tycker det är svårt att hitta information om det Kroatiska rallyt men ser fram emot sin första asfaltstart i WRC bilen.

Hyunadi som ligger på en andra plats i Märkes VM 11 poäng efter Toyota, Har hittills en seger Ott Tänak Arctic Rally Finland, och två tredje platser efter de två körda deltävlingar av årets VM Thierry Neuville Monte Carlo, Arctic rally Finland . Craig Breen som körde för teamet i år i Finland där han blev fyra totalt.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter