Skip to content

Tom Kristensson redo för M-Sport start

2020 års Juniorvärldsmästare Tom Kristensson gör debut i nästa helgs asfaltsrally Croatia Rally för M-Sport i WRC 2 klassen tillsammans med nya kartläsaren David Arhusiander.

Croatia Rally är som första gången någonsin WRC arrangör. Rallyt kommer ha sin bas runt huvudstaden Zagreb där även serviceplatsen kommer att vara. Alla sträckor körs i landskapet Zagreb bland alla småbyar.. Man börjar på torsdag med shakedown , den planerade superspecialen inne i staden Zagreb fick ställas in av corona skäl. Nu startar man istället på fredag med 8 sträckor på totalt 99,82 km med den längsta sträckan som SS6 Kostanjevac-Petrus Vrh på 23,76 km. Lördagen blir rallyts längsta etapp med sina 121.92 km SS. Rallyt avslutas på söndag med 4 sträckor som innehåller rallyts längsta sträcka 25,20 km Bliznec-Pila som första sträcka och även som näst sista sträcka på avslutningsdagen. Power Stage sträckan 14,09 km Zagorska Sela-Kumrovec avslutar Croatia Rally första WRC tävling med start klockan 13,18.
Tom Kristensson med nya kartläsaren för säsongen David Arhusinader ser fram emot asfaltsrallyt

”-Jag är verkligen glad över att börja nästa steg i min karriär. Det här är en fantastisk möjlighet för mig och efter att ha arbetat så hårt för att komma hit planerar jag att göra det bästa av varje sekund. Det har alltid varit min plan att köra min prisbelönta Ford Fiesta Rally2 i FIA World Rally Championship, och att göra det som en del av M-Sports WRC 2-team är verkligen speciellt. Det kommer att finnas mycket att lära sig, men jag är på det bästa stället för att göra det och ser verkligen fram emot vår första tävling tillsammans. ”säger Tom Kristensson och fortsätter

”Jag vill vara så redo som möjligt så vi har varit ganska upptagna under de senaste veckorna med en ganska intensiv period av träning och förberedelser. Jag körde M-Sport Polens Ford Fiesta Rally3 på Rallye Sanremo förra helgen och stannade sedan i Italien för lite pacenote-träning med mitt grusteam. Vi hade också planerat att testa i Italien, men när vi kom till testvägen var den helt full av snö och vi var tvungna att göra ett snabbt byte! Vi ska nu försöka testa i Slovenien, innan vi åker till Kroatien för ett officiellt test med M-Sport-teamet. Det har varit några hektiska veckor, men förhoppningsvis har allt varit värt det och vi kommer att kunna göra det mesta av erfarenheten och visa goda framsteg under helgen.” avslutar Kristensson

Förutom Tom kommer Teemu Suninen till start i WRC2 klassen för M-Sport. Nu med sin gamla kartläsare Mikko Markkula tillbaka i högerstolen .
I WRC klassen för Ford Teamet kommer Gus Greensmith och Adrien Fourmax till start.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter