Skip to content

Nordisk dominans i Kroatiska WRC 2 klassen

Damien Rosso / Red Bull Content Pool

Mads Östberg gör comeback, Tom Kristensson gör debut, Teemu Suninen tillbaka i M-Sport

Sju förare är anmälda i Croatia Rallys WRC 2 klass, Fyra är nordiska förare. Andreas Mikkelsen/Ola Floene som har kontrakt för alla WRC 2 deltävlingar för Toksport WRT, Mads Östberg/Torstein Eriksen som vann WRC 2 klassen 2020 gör sin första start för året med ett nytt team TRT WRT i en Citroen C3, Teemu Suninen med nygamla kartläsaren Mikko Markkula har fått nytt förtroende för M-Sport och kommer tillsammans med svenskparet Tom Kristensson/David Arhusiander . Övriga anmälda i klassen Nikolay Gryazin/Konstatin Aleksandrov RAF Movisport Skoda Fabia Evo, Marco Bulacia ARG/Marchelo Ohannesian ARG Toksport WRT Skoda Fabia Evo, Enrico Brazzoli ITA/Maurizio Barone ITA Movisport Skoda Fabia Evo.
I WRC klassen är tio förare anmälda, Toyota med Rovanperä, Evans och Katsuta. Hyundai Neuville, Tänak och Breen, M-Sport Greensmith, Fourmax samt Loubet för Hyundai 2 C. Sexton anmälda i WRC3 med bland annat Polacken Kajetanowicz, Finländaren Emil Lindholm och Engelsmannen Chris Ingram alla i Skoda Fabia Evo . Asfaltsrallyt i Kroatien är också premiär för årets JWRC. sju juniorer är anmälda däribland Sami Pajari trea i 2020 JWRC. Ytterligare en svensk finns med bland dom anmälda Dennis Rådström/Johan Johansson som kommer till start i Rally 4 klassen i en Ford Fiesta .

Croatia Rally 22-25 April körs för första gången i WRC , Centralorten är landets huvudstad Zagreb. Total körs 20 sträckor . Du hittar anmälningslista o tidsplan på vår hemsida under Croatia Rally.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter