Skip to content

Nordisk dominans i Kroatiska WRC 2 klassen

Damien Rosso / Red Bull Content Pool

Mads Östberg gör comeback, Tom Kristensson gör debut, Teemu Suninen tillbaka i M-Sport

Sju förare är anmälda i Croatia Rallys WRC 2 klass, Fyra är nordiska förare. Andreas Mikkelsen/Ola Floene som har kontrakt för alla WRC 2 deltävlingar för Toksport WRT, Mads Östberg/Torstein Eriksen som vann WRC 2 klassen 2020 gör sin första start för året med ett nytt team TRT WRT i en Citroen C3, Teemu Suninen med nygamla kartläsaren Mikko Markkula har fått nytt förtroende för M-Sport och kommer tillsammans med svenskparet Tom Kristensson/David Arhusiander . Övriga anmälda i klassen Nikolay Gryazin/Konstatin Aleksandrov RAF Movisport Skoda Fabia Evo, Marco Bulacia ARG/Marchelo Ohannesian ARG Toksport WRT Skoda Fabia Evo, Enrico Brazzoli ITA/Maurizio Barone ITA Movisport Skoda Fabia Evo.
I WRC klassen är tio förare anmälda, Toyota med Rovanperä, Evans och Katsuta. Hyundai Neuville, Tänak och Breen, M-Sport Greensmith, Fourmax samt Loubet för Hyundai 2 C. Sexton anmälda i WRC3 med bland annat Polacken Kajetanowicz, Finländaren Emil Lindholm och Engelsmannen Chris Ingram alla i Skoda Fabia Evo . Asfaltsrallyt i Kroatien är också premiär för årets JWRC. sju juniorer är anmälda däribland Sami Pajari trea i 2020 JWRC. Ytterligare en svensk finns med bland dom anmälda Dennis Rådström/Johan Johansson som kommer till start i Rally 4 klassen i en Ford Fiesta .

Croatia Rally 22-25 April körs för första gången i WRC , Centralorten är landets huvudstad Zagreb. Total körs 20 sträckor . Du hittar anmälningslista o tidsplan på vår hemsida under Croatia Rally.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter