Skip to content

Nordisk dominans i Kroatiska WRC 2 klassen

Mads Östberg gör comeback, Tom Kristensson gör debut, Teemu Suninen tillbaka i M-Sport

Sju förare är anmälda i Croatia Rallys WRC 2 klass, Fyra är nordiska förare. Andreas Mikkelsen/Ola Floene som har kontrakt för alla WRC 2 deltävlingar för Toksport WRT, Mads Östberg/Torstein Eriksen som vann WRC 2 klassen 2020 gör sin första start för året med ett nytt team TRT WRT i en Citroen C3, Teemu Suninen med nygamla kartläsaren Mikko Markkula har fått nytt förtroende för M-Sport och kommer tillsammans med svenskparet Tom Kristensson/David Arhusiander . Övriga anmälda i klassen Nikolay Gryazin/Konstatin Aleksandrov RAF Movisport Skoda Fabia Evo, Marco Bulacia ARG/Marchelo Ohannesian ARG Toksport WRT Skoda Fabia Evo, Enrico Brazzoli ITA/Maurizio Barone ITA Movisport Skoda Fabia Evo.
I WRC klassen är tio förare anmälda, Toyota med Rovanperä, Evans och Katsuta. Hyundai Neuville, Tänak och Breen, M-Sport Greensmith, Fourmax samt Loubet för Hyundai 2 C. Sexton anmälda i WRC3 med bland annat Polacken Kajetanowicz, Finländaren Emil Lindholm och Engelsmannen Chris Ingram alla i Skoda Fabia Evo . Asfaltsrallyt i Kroatien är också premiär för årets JWRC. sju juniorer är anmälda däribland Sami Pajari trea i 2020 JWRC. Ytterligare en svensk finns med bland dom anmälda Dennis Rådström/Johan Johansson som kommer till start i Rally 4 klassen i en Ford Fiesta .

Croatia Rally 22-25 April körs för första gången i WRC , Centralorten är landets huvudstad Zagreb. Total körs 20 sträckor . Du hittar anmälningslista o tidsplan på vår hemsida under Croatia Rally.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter