Skip to content

Roger Engström föreslås som ny ordförande

Efter ett turbulent år är det dags för Svensk Bilsports årsmöte 18 April . 4 nya namn i valberedningens förslag .

Valberedningen har presenterat sina förslag på personer till Svensk Bilsports styrelse. Det är fyra nya personer. Klart sedan tidigare är att tre av de sittande ledamöterna inte ställer sig till förfogande för omval, där till är det ett fyllnas val då det under senaste månaderna saknats en styrelserepresentant då en ledamot nu är tf ordförande.

– Vi känner oss väldigt nöjda med de namn som finns presenterade. Valberedningen har arbetat efter att hitta olika kompetenser som ger dynamik i styrelsen, men med en samsyn i viktiga frågor som breddutveckling, rekrytering, elit, kommunikation och att bli ett modernt förbund inom organisation och teknologi samt framtidens omställningar inom miljö och bränslefrågan. Därtill med en fungerande personkemi och det tycker jag att vi har lyckats med här, säger Ronny Nyström, ordförande i valberedningen och fortsätter. – Bland de fyra nya personerna finns en förankring till bilsporten och vår rörelse, men framförallt är vi glada att vi lyckats få med personer som har en kompetens och erfarenhet från flera olika områden inom affärsvärlden. Att dessa valt att tacka ja till att ställa upp för val till styrelseuppdraget är något vi i valberedningen är både glada och tacksamma för.

Valberedningens förslag till styrelse är;

Till ordförande föreslår valberedningen sittande tf ordförande Roger Engström.
Utöver det kvarstår två styrelsemedlemmar till 2022, Maria Björk Svensson och Fredrik Wakman.
Som nya in till Svensk Bilsports styrelse föreslås;
Lars Stugemo, Tony Ring, Susanne Kottulinsky Åhlin och Ninna Hansson.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter