Skip to content

Italiensk klassiker nästa utmaning

Italienska Rally Sanremo en klassiker i rally , blir Oliver Solbergs nästa utmaning .

Efter inhoppar succén i Arctic Rally Finland WRC klass för Hyundai, blir det en ny utmaning i helgen för 19 åringen. Oliver som är tillbaka i Hyundai WRC 2 bilen för sitt andra riktiga asfaltsrally klassiska Sanremo Rallyt i Italien nästa helg. Det första riktiga asfaltsrallyt var i Rally Di Roma Capitale där han slutade på en imponerande tredje plats i sin egna VW Polo R5. Nu blir det som fabriksförare för Hyundai N teamet i R5 klassen.
-”det här blir första gången för mig i Sanremo, men jag har goda minnen från Italienska asfaltstävlingar. Min första tävling på underlaget var förra året i ERC deltävlingen Rally Di Capitale där jag slutade på en tredje plats. säger Oliver i ett pressmeddelande.

Rally Sanremo körs 10-11 April 8 sträckor med längsta sträckan Cesio-Carpassio 20,75 km som avslutning . Thierry Neuville och Ott Tänak är också anmälda för Hyundai WRT i WRC Klassen.

Oliver som inför året skrev ett två årskontrakt med Hyundai N teamet för WRC2 klassen. Men än har det inte blivit någon start i klassen. Rally Monte Carlo blev det start i R5 klassen och det har bekräftats också att den planerade starten i nästa WRC tävling inte heller blir av. Men efter succén i Finska VM tävlingen i Rovanieme lovade Hyundai team chefen Andrea Adamo fler styrningar i WRC klassen för Solberg , enligt källor blir det i Safari rallyt .

Dela

Läs mer

Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter