Skip to content

Italiensk klassiker nästa utmaning

Italienska Rally Sanremo en klassiker i rally , blir Oliver Solbergs nästa utmaning .

Efter inhoppar succén i Arctic Rally Finland WRC klass för Hyundai, blir det en ny utmaning i helgen för 19 åringen. Oliver som är tillbaka i Hyundai WRC 2 bilen för sitt andra riktiga asfaltsrally klassiska Sanremo Rallyt i Italien nästa helg. Det första riktiga asfaltsrallyt var i Rally Di Roma Capitale där han slutade på en imponerande tredje plats i sin egna VW Polo R5. Nu blir det som fabriksförare för Hyundai N teamet i R5 klassen.
-”det här blir första gången för mig i Sanremo, men jag har goda minnen från Italienska asfaltstävlingar. Min första tävling på underlaget var förra året i ERC deltävlingen Rally Di Capitale där jag slutade på en tredje plats. säger Oliver i ett pressmeddelande.

Rally Sanremo körs 10-11 April 8 sträckor med längsta sträckan Cesio-Carpassio 20,75 km som avslutning . Thierry Neuville och Ott Tänak är också anmälda för Hyundai WRT i WRC Klassen.

Oliver som inför året skrev ett två årskontrakt med Hyundai N teamet för WRC2 klassen. Men än har det inte blivit någon start i klassen. Rally Monte Carlo blev det start i R5 klassen och det har bekräftats också att den planerade starten i nästa WRC tävling inte heller blir av. Men efter succén i Finska VM tävlingen i Rovanieme lovade Hyundai team chefen Andrea Adamo fler styrningar i WRC klassen för Solberg , enligt källor blir det i Safari rallyt .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter