Skip to content

Italiensk klassiker nästa utmaning

Italienska Rally Sanremo en klassiker i rally , blir Oliver Solbergs nästa utmaning .

Efter inhoppar succén i Arctic Rally Finland WRC klass för Hyundai, blir det en ny utmaning i helgen för 19 åringen. Oliver som är tillbaka i Hyundai WRC 2 bilen för sitt andra riktiga asfaltsrally klassiska Sanremo Rallyt i Italien nästa helg. Det första riktiga asfaltsrallyt var i Rally Di Roma Capitale där han slutade på en imponerande tredje plats i sin egna VW Polo R5. Nu blir det som fabriksförare för Hyundai N teamet i R5 klassen.
-”det här blir första gången för mig i Sanremo, men jag har goda minnen från Italienska asfaltstävlingar. Min första tävling på underlaget var förra året i ERC deltävlingen Rally Di Capitale där jag slutade på en tredje plats. säger Oliver i ett pressmeddelande.

Rally Sanremo körs 10-11 April 8 sträckor med längsta sträckan Cesio-Carpassio 20,75 km som avslutning . Thierry Neuville och Ott Tänak är också anmälda för Hyundai WRT i WRC Klassen.

Oliver som inför året skrev ett två årskontrakt med Hyundai N teamet för WRC2 klassen. Men än har det inte blivit någon start i klassen. Rally Monte Carlo blev det start i R5 klassen och det har bekräftats också att den planerade starten i nästa WRC tävling inte heller blir av. Men efter succén i Finska VM tävlingen i Rovanieme lovade Hyundai team chefen Andrea Adamo fler styrningar i WRC klassen för Solberg , enligt källor blir det i Safari rallyt .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter