Skip to content

Acropolis Rallyt i WRC kalendern 2021

Efter åtta års frånvaro är det ikoniska grekiska rallyt tillbaka i WRC kalendern . Acropoils rallyt ersätter Rally Chile som för andra året i rad tvingas dra tillbaka sitt deltagande i kalendern.

Rallyt som har räknats som ett av dom tuffaste rallyna i VM, och kommer att köras 9-12 september som deltävling i kalendern. Man har även skrivit ett flerårigt avtal med dom Grekiska Myndigheterna och arrangörerna vilket innebär att att man kommer finnas med även 2022. . Man kommer som tidigare att ha centralplatsen i det kända Parthenon Temple utanför Athen.

Jona Siebel, vd för WRC Promoter, –
” återkomsten av ett av mästerskapets klassiska rallyn skulle applåderas över hela sporten.”
”Akropolis har ett lysande kapitel i WRC:s historia och vi uppskattar den grekiska regeringens enorma engagemang för att återställa det till världsrallyts toppbord. Välkommen tillbaka!”, säger Jona Siebel och fortsätter.
” Alla kommer ihåg rallyts utmaningar , men samtidigt kommer detta bli ett modernt Akropolis ,tillsammans med våra andra 11 rundor. Det betyder inte att dess utmaning minskar och vi kan vara säkra på att de tuffa bergsvägarna kommer att medföra en av de tuffaste tävlingarna .
”Chile visade sig vara ett populärt tillskott till WRC under 2019. Tyvärr drabbades landet hårt av pandemin förra året och situationen är fortfarande svår. Vi är oerhört besvikna över att förlora årets evenemang, men Chile är fortfarande en del av WRC-familjen.”

Det Grekiska rallyt Acropolis är ett ikoniskt rally i WRC sammanhang redan 1973 fanns dete med i VM kalendern och ända fram till 2013. Nuvarande Team chefen i Toyota Jari-Matti Latvala var den sista att vinna rallyt då för Volkswagen. Tre svenskar har vunnit grekiska VM tävlingen 1976, Harry ”Sputnik” Källström Datsun, Björn Waldegård 1977 och 1979 med Ford, 1986 Stig Blomqvist Audi. Flest segrar i rallyt har Colin McRae med fem segrar följt av Sebastien Loeb, Juha Kankunnen, Walter Röhl och Carlos Sainz

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter