Skip to content

Dennis och Johan comeback i Rally VM

Photo: iKsport Racing / Rådström Motorsport

Dennis Rådström och Johan Johansson gör comeback i Rally VM, Tillsammans med slovenska teamet lkSport Racing i Ford Fiesta Rally 4 gör man start i Croatia Rally 22-25 April.

Dennis och Johan som dom senaste åren tävlat i både JWRC och ERC , beslutade i slutet av 2020 att enbart satsa på Rally SM . I och med det beslutet köpte man Oliver Solbergs ERC bil Volkswagen Polo R5 . Men i väntan på Pandemi reglerna i Sverige skall släppa så blir det en så kallad comeback i VM sammanhang i det helt nya Kroatiska rallyt i slutet av April. Man kommer köra en Ford Fiesta Rally samma bil som körts i JWRC. Dennis som fortfarande har mål att köra VM säger i ett pressmeddelande

– Först och främst är vi oerhört glada att ha fått denna chansen och att IKsport Racing hörde av sig med möjligheten att köra deras bil i VM-tävlingen. Vi har både kört tester och tävlat med dom innan och har en god relation. Det är ett professionellt team med mycket passion för rally. Vårt huvudmål för året är fortfarande SM, men med kalendern framflyttad gäller det att hålla i gång och köra. Då är detta ett alternativ som ger oss mycket mil bakom ratten. Sen är vårt långsiktiga mål fortfarande att köra i VM, och då gäller det att ta tillvara på såna här möjligheter, säger Dennis.
– Vi måste ha respekt för att vi inte kört tävling på länge. Men vi ska ha en testdag innan tävlingen och borde komma in i det snabbt igen. Vi siktar på att vara snabbaste Rally4-bil i tävlingen, fortsätter Dennis.
– Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i VM, det är där vi vill vara. Det är en jättemöjlighet vi fått och en utmaning i ett helt nytt land. Men vi är komfortabla i bilen och våra noter funkar bra på asfalt. Så det känns väldigt bra,
tillägger Johan.


Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter