Skip to content

Dennis och Johan comeback i Rally VM

Dennis Rådström och Johan Johansson gör comeback i Rally VM, Tillsammans med slovenska teamet lkSport Racing i Ford Fiesta Rally 4 gör man start i Croatia Rally 22-25 April.

Dennis och Johan som dom senaste åren tävlat i både JWRC och ERC , beslutade i slutet av 2020 att enbart satsa på Rally SM . I och med det beslutet köpte man Oliver Solbergs ERC bil Volkswagen Polo R5 . Men i väntan på Pandemi reglerna i Sverige skall släppa så blir det en så kallad comeback i VM sammanhang i det helt nya Kroatiska rallyt i slutet av April. Man kommer köra en Ford Fiesta Rally samma bil som körts i JWRC. Dennis som fortfarande har mål att köra VM säger i ett pressmeddelande

– Först och främst är vi oerhört glada att ha fått denna chansen och att IKsport Racing hörde av sig med möjligheten att köra deras bil i VM-tävlingen. Vi har både kört tester och tävlat med dom innan och har en god relation. Det är ett professionellt team med mycket passion för rally. Vårt huvudmål för året är fortfarande SM, men med kalendern framflyttad gäller det att hålla i gång och köra. Då är detta ett alternativ som ger oss mycket mil bakom ratten. Sen är vårt långsiktiga mål fortfarande att köra i VM, och då gäller det att ta tillvara på såna här möjligheter, säger Dennis.
– Vi måste ha respekt för att vi inte kört tävling på länge. Men vi ska ha en testdag innan tävlingen och borde komma in i det snabbt igen. Vi siktar på att vara snabbaste Rally4-bil i tävlingen, fortsätter Dennis.
– Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i VM, det är där vi vill vara. Det är en jättemöjlighet vi fått och en utmaning i ett helt nytt land. Men vi är komfortabla i bilen och våra noter funkar bra på asfalt. Så det känns väldigt bra,
tillägger Johan.


Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter