Skip to content

Oliver Solberg ändrar sina planer

Efter succén i Arctic Rally Finland förra månaden, Bekräftade både Oliver och Adamo att en start i Croatia Rally var planerad. Nu blir det ingen start i Kroatien skriver Nya Wermlands Tidningen idag .

I december blev det klart med ett två årskontrakt för Hyundai teamet i WRC2 klassen för 19 Åringen. Första starten blev i Monte Carlo där han startade utanför WRC 2 klassen och märkes poäng till Hyundai. I Finska Arctic Rally Finlands WRC tävling blev det ett inhopp i WRC klassen och en imponerande sjunde plats totalt. Solberg som på vissa sträckor var snabbare än sjufaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier. Efter målgång i Finland var Teamchefen Andrea Adamo överlycklig över Solbergs prestation och lovade fler starter i WRC klassen. Adamo vill inte berätta vilken tävling eller vilka WRC rallyn det kan tänka sig bli, men bekräftade att en start för Oliver var planerad i Croatia Rally 22-25 April men inte i vilken klass och fortsatte.
-”Jag kommer inte berätta hur många det blir , för då kommer ni att börja stressa mig med intervjuer mitt i säsongen och fråga när nästa start blir för honom och sådana saker sa Andrea Adamo till dirtfish.com.
Oliver Solberg bekräftade efter målgången i Finland att en en start i Kroatien var aktuell men inte vilken klass. Nu
Idag uppger Oliver Solberg till Nya Wermlands Tidningen att det inte blir någon start . Oliver Solberg är hemlighetsfull och säger till tidningen
-”Det är mycket planer framöver ” säger 19 åringen i kort kommentar till tidningen”.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter