Skip to content

Tom Kristensson klar för M-sport

2020 års Juniorvärldsmästare Tom Kristensson är nu klar för fem deltävlingar för M-sport i WRC klassen. Tillsammans med nya kartläsaren David Arhusiander.

Idag bekräftades från M-sport att tecknat kontrakt med JWRC mästaren 2021 Tom Kristensson. Tom och nya kartläsaren David Arhusiander kommer att köra Eco Boost Ford Fiesta Rally 2 , Med början i nästa WRC deltävling Croatia Rally 22-25 April. Det är också klart för start i Portugal, Estland, Finland och Spanien.
M-sport som inte kommer att ha finländaren Teemu Suninen i sitt team resten av året, Man kommer inför Croatia lyfta upp WRC 2 föraren Adrien Fourmaux som enligt källor kommer i fortsättningen vara andra förare i WRC teamet , där engelsmannen Gus Greensmith är förste förare. Tom Kristensson övertar Fourmaux plats i WRC 2.
Sä här säger Tom Kristensson om den nya utmaningen:
-”Jag är mycket glad och tacksam över att M-Sport har gett mig möjligheten att vara med i deras WRC2 team. Efter att ha säkrat JWRC titeln har vi arbetat extremt hårt för att få till en plan för i år, och jag är oerhört tacksam mot mina partners och alla runt mig som har gjort det möjligt för mig att min dröm gå i uppfyllelse. säger Tom o fortsätter
-” Det har alltid varit min plan att köra i WRC och det känns jättekul att se allt samlat nu. Eftersom jag inte inte tävlat med fyrhjulsdriven bil tidigare blir det först att få en känsla för det och upptäcka vilka inställningar som är bäst för min kör stil. det finns mycket o lära, men jag är på bästa möjliga plats för att göra det och ser verkligen framemot det kommande året.
Teamchefen i M-Sport Richard Millener är glad att få Tom Kristensson som imponerat , Richard som är mest imponerad över att Tom vann sin debut tävling 2019 i JWRC.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter