Skip to content

Tom Kristensson klar för M-sport

2020 års Juniorvärldsmästare Tom Kristensson är nu klar för fem deltävlingar för M-sport i WRC klassen. Tillsammans med nya kartläsaren David Arhusiander.

Idag bekräftades från M-sport att tecknat kontrakt med JWRC mästaren 2021 Tom Kristensson. Tom och nya kartläsaren David Arhusiander kommer att köra Eco Boost Ford Fiesta Rally 2 , Med början i nästa WRC deltävling Croatia Rally 22-25 April. Det är också klart för start i Portugal, Estland, Finland och Spanien.
M-sport som inte kommer att ha finländaren Teemu Suninen i sitt team resten av året, Man kommer inför Croatia lyfta upp WRC 2 föraren Adrien Fourmaux som enligt källor kommer i fortsättningen vara andra förare i WRC teamet , där engelsmannen Gus Greensmith är förste förare. Tom Kristensson övertar Fourmaux plats i WRC 2.
Sä här säger Tom Kristensson om den nya utmaningen:
-”Jag är mycket glad och tacksam över att M-Sport har gett mig möjligheten att vara med i deras WRC2 team. Efter att ha säkrat JWRC titeln har vi arbetat extremt hårt för att få till en plan för i år, och jag är oerhört tacksam mot mina partners och alla runt mig som har gjort det möjligt för mig att min dröm gå i uppfyllelse. säger Tom o fortsätter
-” Det har alltid varit min plan att köra i WRC och det känns jättekul att se allt samlat nu. Eftersom jag inte inte tävlat med fyrhjulsdriven bil tidigare blir det först att få en känsla för det och upptäcka vilka inställningar som är bäst för min kör stil. det finns mycket o lära, men jag är på bästa möjliga plats för att göra det och ser verkligen framemot det kommande året.
Teamchefen i M-Sport Richard Millener är glad att få Tom Kristensson som imponerat , Richard som är mest imponerad över att Tom vann sin debut tävling 2019 i JWRC.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter