Skip to content

Worldrally utökar verksamheten

Worldrally tillsammans med Björko Boström arrangerar rallyresa till Ypres Rally 2021

Worldrally startade sin verksamhet 2017. Hittils har det blivit över 900 reportage. Nu utökar vi verksamheten med rallyresor, tillsammans med anrika sportresebyrå företaget Björk o Boström

Med tron på att Covid pandemin skall ta slut, Vill både Worldrally och Björk o Boström var i startgroparna. Vi erbjuder tillsammans en intresse anmälan till det helt nya WRC rallyt Ypres Rally 13-15 Augusti. Vi kommer också inom kort presentera en rally resa till Rally Finland 2021 .

Björk & Boström – en av de vägledande arrangörerna av sportresor

Johan Björk, född 1952, startade Björk & Boström 1981. Som journalist och reseledare hade han skaffat sig god insyn i resebranschen. Han kom dock värvad från Finland till Sverige som fotbollsmålvakt! Johan Björk talar fem språk, bland annat ryska, vilket varit en styrka i förhandlingar med organisationer och företag österut. Sedan 2004 är han Finlands honorärkonsul i Umeå. Björk svarar för kontakterna med Finlands Olympiska kommitté, Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) och medlemsländernas specialförbund.

Björk & Boströms första fem år handlade mest om att anordna träningsläger, huvudsakligen i Sverige och Finland och för lag i fotboll, ishockey och basket. Då påbörjades skapandet av det kontaktnät som sedan bara breddats med åren.

Ishockey-VM i Moskva 1986 blev företagets internationella genombrott. Vi utsågs av Intourist till ”generalagent för övriga världen”. Samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet startade och samtidigt började de svenska sportjournalisterna boka sina resor via Björk & Boström Sportresor. När dessa professionella resenärer valde oss – vilket de för övrigt gör ännu 30 år senare – insåg även de stora företagen fördelen med att välja samma tour operator för sina resenärer.

Björk & Boström Sportresor befinner sig i en bransch som i allra högsta grad har framtiden för sig. Vi har draghjälp av medierna som älskar att exponera ”sina” idrottsstjärnor. Utbudet av sportevenemang ökar i de allt fler TV-kanaler som hela tiden tillkommer, men inget slår att följa ett idrottsevenemang live!

Vårt valspråk ”Steget före – alltid bäst” försöker vi ständigt leva upp till. Hittills tycker vi nog att vi har lyckats ganska bra. Fast ingenting är förstås så bra att det inte kan bli ännu bättre. Vi jobbar på det!

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter