Skip to content

Worldrally utökar verksamheten

Worldrally startade sin verksamhet 2017. Hittils har det blivit över 900 reportage. Nu utökar vi verksamheten med rallyresor, tillsammans med anrika sportresebyrå företaget Björk o Boström

Med tron på att Covid pandemin skall ta slut, Vill både Worldrally och Björk o Boström var i startgroparna. Vi erbjuder tillsammans en intresse anmälan till det helt nya WRC rallyt Ypres Rally 13-15 Augusti. Vi kommer också inom kort presentera en rally resa till Rally Finland 2021 .

Björk & Boström – en av de vägledande arrangörerna av sportresor

Johan Björk, född 1952, startade Björk & Boström 1981. Som journalist och reseledare hade han skaffat sig god insyn i resebranschen. Han kom dock värvad från Finland till Sverige som fotbollsmålvakt! Johan Björk talar fem språk, bland annat ryska, vilket varit en styrka i förhandlingar med organisationer och företag österut. Sedan 2004 är han Finlands honorärkonsul i Umeå. Björk svarar för kontakterna med Finlands Olympiska kommitté, Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) och medlemsländernas specialförbund.

Björk & Boströms första fem år handlade mest om att anordna träningsläger, huvudsakligen i Sverige och Finland och för lag i fotboll, ishockey och basket. Då påbörjades skapandet av det kontaktnät som sedan bara breddats med åren.

Ishockey-VM i Moskva 1986 blev företagets internationella genombrott. Vi utsågs av Intourist till ”generalagent för övriga världen”. Samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet startade och samtidigt började de svenska sportjournalisterna boka sina resor via Björk & Boström Sportresor. När dessa professionella resenärer valde oss – vilket de för övrigt gör ännu 30 år senare – insåg även de stora företagen fördelen med att välja samma tour operator för sina resenärer.

Björk & Boström Sportresor befinner sig i en bransch som i allra högsta grad har framtiden för sig. Vi har draghjälp av medierna som älskar att exponera ”sina” idrottsstjärnor. Utbudet av sportevenemang ökar i de allt fler TV-kanaler som hela tiden tillkommer, men inget slår att följa ett idrottsevenemang live!

Vårt valspråk ”Steget före – alltid bäst” försöker vi ständigt leva upp till. Hittills tycker vi nog att vi har lyckats ganska bra. Fast ingenting är förstås så bra att det inte kan bli ännu bättre. Vi jobbar på det!

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter