Skip to content

Worldrally utökar verksamheten

Worldrally tillsammans med Björko Boström arrangerar rallyresa till Ypres Rally 2021

Worldrally startade sin verksamhet 2017. Hittils har det blivit över 900 reportage. Nu utökar vi verksamheten med rallyresor, tillsammans med anrika sportresebyrå företaget Björk o Boström

Med tron på att Covid pandemin skall ta slut, Vill både Worldrally och Björk o Boström var i startgroparna. Vi erbjuder tillsammans en intresse anmälan till det helt nya WRC rallyt Ypres Rally 13-15 Augusti. Vi kommer också inom kort presentera en rally resa till Rally Finland 2021 .

Björk & Boström – en av de vägledande arrangörerna av sportresor

Johan Björk, född 1952, startade Björk & Boström 1981. Som journalist och reseledare hade han skaffat sig god insyn i resebranschen. Han kom dock värvad från Finland till Sverige som fotbollsmålvakt! Johan Björk talar fem språk, bland annat ryska, vilket varit en styrka i förhandlingar med organisationer och företag österut. Sedan 2004 är han Finlands honorärkonsul i Umeå. Björk svarar för kontakterna med Finlands Olympiska kommitté, Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) och medlemsländernas specialförbund.

Björk & Boströms första fem år handlade mest om att anordna träningsläger, huvudsakligen i Sverige och Finland och för lag i fotboll, ishockey och basket. Då påbörjades skapandet av det kontaktnät som sedan bara breddats med åren.

Ishockey-VM i Moskva 1986 blev företagets internationella genombrott. Vi utsågs av Intourist till ”generalagent för övriga världen”. Samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet startade och samtidigt började de svenska sportjournalisterna boka sina resor via Björk & Boström Sportresor. När dessa professionella resenärer valde oss – vilket de för övrigt gör ännu 30 år senare – insåg även de stora företagen fördelen med att välja samma tour operator för sina resenärer.

Björk & Boström Sportresor befinner sig i en bransch som i allra högsta grad har framtiden för sig. Vi har draghjälp av medierna som älskar att exponera ”sina” idrottsstjärnor. Utbudet av sportevenemang ökar i de allt fler TV-kanaler som hela tiden tillkommer, men inget slår att följa ett idrottsevenemang live!

Vårt valspråk ”Steget före – alltid bäst” försöker vi ständigt leva upp till. Hittills tycker vi nog att vi har lyckats ganska bra. Fast ingenting är förstås så bra att det inte kan bli ännu bättre. Vi jobbar på det!

Dela

Läs mer

Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...
Safari Rally Kenya inleds med närgångna möten med vilda djur i det hisnande Maasai Mara
Det legendariska Safari Rally Kenya inleddes med en unik twist...
Andreas Mikkelsen i Kroatien
Hela 68 förare är anmälda till årets rally Croatia som...
Stor tragedi i rallyvärlden
Det var i samband med det Ungerska Rallyt Esztergom-Nyerges Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter