Skip to content

Efter 23 år går succe paret skilda vägar

Bild : Sebastien Loeb / Daniel Elena sista rally ihop Rally Dakar 2021

Efter 79 segrar och 9 VM titlar går Sebastien Loeb och Daniel Elena skilda vägar .

Efter beslut från Rally Dakar teamet Prodrive som i princip tvingade Sebastien Loeb att avsluta sitt samarbete med kartläsaren Daniel Elena. Detta efter parets dåliga resultat i årets Dakar rally. Vem som skall ersätta Elena i högerstolen är ännu inte klart, men till Loebs nästa engagemang för TEAM X44 Odyssey 21 i Extreme E blir det Christina Gutíerrez.

Loeb och Elenas samarbete började redan 1998 i franska hemmatävlingen Rallye National Epernay Vins de Champagne , där man också tog sin första seger genom klasseger i dåvarande A6 i en Citroen Saxo Kit Car. Första WRC starten blev året därpå i Franska Tour De Corse där det blev en nionde plats. 2001 blev det 5 segrar i JWRC och 2002 blev det fabrikskontrakt för Citroen med seger i Adac Rallye Deutschland . 2004 kom första Världsmästar titeln efter 5 vinster bland annat med seger i Svenska Rallyt. 2012 blev sista året som fabriksförare då hade paret 9 VM titlar, 79 wrc segrar, 119 pallplatser och 921 sträcksegrar tillsammans . Efter 2012 blev det en del inhopp i Hyundai senast i Turkiet 2020. Och man har sedan 2016 också tävlat i Paris Dakar rallyt med stora framgångar .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter