Skip to content

Efter 23 år går succe paret skilda vägar

Efter 79 segrar och 9 VM titlar går Sebastien Loeb och Daniel Elena skilda vägar .

Efter beslut från Rally Dakar teamet Prodrive som i princip tvingade Sebastien Loeb att avsluta sitt samarbete med kartläsaren Daniel Elena. Detta efter parets dåliga resultat i årets Dakar rally. Vem som skall ersätta Elena i högerstolen är ännu inte klart, men till Loebs nästa engagemang för TEAM X44 Odyssey 21 i Extreme E blir det Christina Gutíerrez.

Loeb och Elenas samarbete började redan 1998 i franska hemmatävlingen Rallye National Epernay Vins de Champagne , där man också tog sin första seger genom klasseger i dåvarande A6 i en Citroen Saxo Kit Car. Första WRC starten blev året därpå i Franska Tour De Corse där det blev en nionde plats. 2001 blev det 5 segrar i JWRC och 2002 blev det fabrikskontrakt för Citroen med seger i Adac Rallye Deutschland . 2004 kom första Världsmästar titeln efter 5 vinster bland annat med seger i Svenska Rallyt. 2012 blev sista året som fabriksförare då hade paret 9 VM titlar, 79 wrc segrar, 119 pallplatser och 921 sträcksegrar tillsammans . Efter 2012 blev det en del inhopp i Hyundai senast i Turkiet 2020. Och man har sedan 2016 också tävlat i Paris Dakar rallyt med stora framgångar .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter