Skip to content

Revidering av Rallypyramiden

FIA World Motor Sport Council reviderade den så kallade rally cars pyramiden inför 2022.Inför året så infördes fem kategorier för Rallybilar, Rally 1 (WRC) Rally 2 (R5 bilar) etc. Nu har man reviderat reglerna både för WRC och ERC, Infört juniorklasser med åldersgräns

I topp är WRC, där så kallade Rally 1 bilar , tidigare enbart WRC kommer att köras från 2022, WRC2 blir Rally 2 både i WRC och ERC . I kommande finns en separat juniorsatsning med åldersgräns på 30 år i ERC kommer det vara en åldersgräns på 29 ,och att inga tidigare mästare får starta, Man kommer också inför en juniorklass i WRC3 för Rally3 bilar. Nästa steg ska den nya så kallade pyramidstrukturen införas i dom tekniska föreskrifterna . FIA kommer att meddela tekniska specifikationer inför 2022 kommer att se ut bil klasserna Rally1,Rally2,Rally3 och Rally 4.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter