Skip to content

Solberg tror på Safari rally start

Oliver Solberg tror på start i Safari Rallyt

19 årige Oliver Solberg , är förhoppningsfull att kunna starta i Rally Safari Kenya 24-27 Juni.

Rally Safari Kenya som gör comeback efter 19 års frånvaro i WRC kalendern 24-27 Juni i år. Sista gången det kördes som WRC event vann Colin Mcrae i en Ford Focus. Olivers pappa Petter gjorde sin debut i rallyt 1999 i en Ford Focus RS WRC99 tillsammans med kartläsaren Fred Gallagher det blev en femte plats, sedan dess har det blivit tre starter för Petter med Subaru och en femte plats som bäst. Nu hoppas alltså Oliver göra debut i det anrika rallyt på Kenyas svårkörda vägar som kan innehålla allt.
-”Safarirallyt är ett av mina drömrallyn att få köra. Pappa Petter har massor av historier om rallyt , Jag har själv sett flera videor från rallyt med många äventyr. Det skulle vara en fantastisk upplevelse att ta sig an . säger Oliver Solberg och fortsätter, Rallyt skulle nog vara som förr i tiden, det kommer att att bli annorlunda i år. Pappa har berättat så många historier från fansen, han säger att det är en av de bästa platserna han varit på . Jag hoppas att jag ska vara där och få min egen erfarenhet avslutar Oliver Solberg”

Oliver så sent som december ifjol skrev ett tvåårs kontrakt med Hyundai för WRC2 klassen, fick göra ett inhopp i WRC klassen till Arctic Rally Finland i Februari och imponerade stort med topp placeringar på sträckor och en sjunde plats totalt. Detta trots att ordinarie kartläsaren Aaron Johnston fick åka hem från rallyt efter ett positivt Covid test och fd kris Meeke kartläsaren Sebastien Marshall fick hoppa in i högerstolen för första gången med Oliver Solberg som förare. Efter succén i Finland blev Hyundai chefen Andrea Adamo imponerad och lovade Oliver fler chanser i WRC bilen under årets säsong.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter