Skip to content

Solberg tror på Safari rally start

19 årige Oliver Solberg , är förhoppningsfull att kunna starta i Rally Safari Kenya 24-27 Juni.

Rally Safari Kenya som gör comeback efter 19 års frånvaro i WRC kalendern 24-27 Juni i år. Sista gången det kördes som WRC event vann Colin Mcrae i en Ford Focus. Olivers pappa Petter gjorde sin debut i rallyt 1999 i en Ford Focus RS WRC99 tillsammans med kartläsaren Fred Gallagher det blev en femte plats, sedan dess har det blivit tre starter för Petter med Subaru och en femte plats som bäst. Nu hoppas alltså Oliver göra debut i det anrika rallyt på Kenyas svårkörda vägar som kan innehålla allt.
-”Safarirallyt är ett av mina drömrallyn att få köra. Pappa Petter har massor av historier om rallyt , Jag har själv sett flera videor från rallyt med många äventyr. Det skulle vara en fantastisk upplevelse att ta sig an . säger Oliver Solberg och fortsätter, Rallyt skulle nog vara som förr i tiden, det kommer att att bli annorlunda i år. Pappa har berättat så många historier från fansen, han säger att det är en av de bästa platserna han varit på . Jag hoppas att jag ska vara där och få min egen erfarenhet avslutar Oliver Solberg”

Oliver så sent som december ifjol skrev ett tvåårs kontrakt med Hyundai för WRC2 klassen, fick göra ett inhopp i WRC klassen till Arctic Rally Finland i Februari och imponerade stort med topp placeringar på sträckor och en sjunde plats totalt. Detta trots att ordinarie kartläsaren Aaron Johnston fick åka hem från rallyt efter ett positivt Covid test och fd kris Meeke kartläsaren Sebastien Marshall fick hoppa in i högerstolen för första gången med Oliver Solberg som förare. Efter succén i Finland blev Hyundai chefen Andrea Adamo imponerad och lovade Oliver fler chanser i WRC bilen under årets säsong.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter