Skip to content

Juniorerna allt större betydelse för WRC teamen

Intresset för juniorerna ökar hos WRC teamen . Flera team raggar juniorer i både WRC och ERC .

Att få uppmärksamhet och en biljett in i WRC , har inte varit det lättaste för juniorerna. Ett team som under många år satsat på juniorerna är M-Sport som arrangör av Junior World Rally Championship JWRC. Men det är inte många som tävlat i JWRC som lyckats komma vidare. Nu tycks intresset från teamen vänt och nästan samtliga teamen i WRC och ERC. Förutom M-Sport satsar nu även Hyundai och många professionella team i WRC2 på unga lovande förare. Även i ERC har intresset vuxit, Toksport WRT satsar på en egen Cup tillsammans med Renault Sport , M-Sport satsar nu även i ERC med egen cup för Juniorer.

Hyundai offentliggjorde i veckan sin satsning på fyra juniorer för WRC2 styrning under året . 24 årige Norrmannen Ole Christian Veiby. 19 årige Oliver Solberg Sverige som skrivit två års kontrakt med det Koreanska bilmärket, men som redan efter en start med R5 Hyundai gjort WRC debut och blivit lovad flera inhopp i Rally 1 bilen. 23 årige ryssen Nikolay Gryazin och 27 årige finländaren Jari Huttunen. M-Sport låter 25 årige fransmannen Adrien Fourmax ersätta Teemu Suninen i WRC och sedan tidigare har 24 årige Gus Greensmith som första förare i teamets WRC . I M-Sports WRC2 satsning kommer med all sannolikhet JWRC mästaren 2021 Tom Kristensson ta en plats till och börja med i nästa WRC tävling Croatia Rally i april. Toyota Gazoo Racing WRT som sedan 2020 satsar på 20 årige Kalle Rovanperä och 28 årige japanen Takamoto Katsuta i WRC klassen. Toyota teamet har inte satsat i WRC klassen ännu. Efter en trög start i WRC 2 har nu intresset för professionella team ökat och team som Movisport, Toksport, Saintloc Junior team, ALM motorsport som också satsar på unga förare.

Anmälningslistan till årets JWRC har inte offentliggjorts ännu, men enligt uppgifter kommer antal anmälda öka. JWRC har sin premiärtävling i Croatia Rally 22-25 April . Inte heller anmälningslistor till ERC alla juniorklasser, utan kommer ske inför första deltävling 56th Azores Rally 6-8 Maj.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter