Skip to content

Juniorerna allt större betydelse för WRC teamen

Intresset för juniorerna ökar hos WRC teamen . Flera team raggar juniorer i både WRC och ERC .

Att få uppmärksamhet och en biljett in i WRC , har inte varit det lättaste för juniorerna. Ett team som under många år satsat på juniorerna är M-Sport som arrangör av Junior World Rally Championship JWRC. Men det är inte många som tävlat i JWRC som lyckats komma vidare. Nu tycks intresset från teamen vänt och nästan samtliga teamen i WRC och ERC. Förutom M-Sport satsar nu även Hyundai och många professionella team i WRC2 på unga lovande förare. Även i ERC har intresset vuxit, Toksport WRT satsar på en egen Cup tillsammans med Renault Sport , M-Sport satsar nu även i ERC med egen cup för Juniorer.

Hyundai offentliggjorde i veckan sin satsning på fyra juniorer för WRC2 styrning under året . 24 årige Norrmannen Ole Christian Veiby. 19 årige Oliver Solberg Sverige som skrivit två års kontrakt med det Koreanska bilmärket, men som redan efter en start med R5 Hyundai gjort WRC debut och blivit lovad flera inhopp i Rally 1 bilen. 23 årige ryssen Nikolay Gryazin och 27 årige finländaren Jari Huttunen. M-Sport låter 25 årige fransmannen Adrien Fourmax ersätta Teemu Suninen i WRC och sedan tidigare har 24 årige Gus Greensmith som första förare i teamets WRC . I M-Sports WRC2 satsning kommer med all sannolikhet JWRC mästaren 2021 Tom Kristensson ta en plats till och börja med i nästa WRC tävling Croatia Rally i april. Toyota Gazoo Racing WRT som sedan 2020 satsar på 20 årige Kalle Rovanperä och 28 årige japanen Takamoto Katsuta i WRC klassen. Toyota teamet har inte satsat i WRC klassen ännu. Efter en trög start i WRC 2 har nu intresset för professionella team ökat och team som Movisport, Toksport, Saintloc Junior team, ALM motorsport som också satsar på unga förare.

Anmälningslistan till årets JWRC har inte offentliggjorts ännu, men enligt uppgifter kommer antal anmälda öka. JWRC har sin premiärtävling i Croatia Rally 22-25 April . Inte heller anmälningslistor till ERC alla juniorklasser, utan kommer ske inför första deltävling 56th Azores Rally 6-8 Maj.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter