Skip to content

Planerar öppna för publik

Flera av kommande VM arrangörer planerar öppna för publik. Kroatien kan bli det första.

Trots fortsatt hög Covid-19 spridning, så ser det hoppfullt ut för kommande arrangörer att tillåta publik. Nästkommande WRC deltävling i slutet av april, Croatia Rally, planerar fullt ut för publik och har idag inte några begränsningar i sina planer, Och blir det första WRC eventet sedan Rally Sweden 2020, som börjar på en torsdag och slutar på söndag . Worldrally har varit i kontakt med några av arrangörerna. Rally Portugal 20-23 Maj planerar utan publik och ett tre dagars rally, medan Rally Italia Sardegna planerar för 4 dagar och med publik, liksom Rally Estonia 15-18 Juli, Rally Finland 29 juli-1 Augusti samt Rally Ypres 13-15 . Rally Safari Kenya har ännu inte offentliggjort sina planer.
Även FIA:s rallydirektör är positiv .
”” Reglerna är olika i alla länder, men det faktum att FIA var ledande i att starta om händelser på världsnivå med WRC, och visade för regeringar att det är möjligt att göra något om vi har en korrekt process som fungerar. Även om vi måste anpassa det vi gör från fall till fall, land för land, ””
Vilken roll kommer vaccinationen att ha för betydelse för kommande tävlingar?
””Jag är övertygad om att vi kommer att ha 12 deltävlingar i år, Eftersom vi organiserade kalendern på det sätt som vi gjort, Vi har några reservarrangörer som är redo om det skulle behövas, Jag tror att vaccinet steg för steg kommer att göra det möjligt för fansen att vara närvarande. Avslutar Yves Matton

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter