Skip to content

FIA presidenten vill inte lämna besked

Helgens Arctic Rally Finland gjorde succe som inhoppande arrangör för Svenska Rallyt som fick ställas in i år. Frågan om Svenska VM rallyt existens var det stora samtalsämnet i Finska Rovaniemi .

FIA:s rallydirektör Yves Matton har i tidigare uttalande sagt att aldrig mer Torsby för Svenska VM Rallyt. Vi träffade FIA Presidenten Jean Todt vid en pressträff i Rovaniemi och ställde frågan om vad som händer om Svenska Rallyt körs i Torsby 2022.
FIA presidenten vill ej ge någon som helst kommentar på den frågan eller andra frågor om Svenska Rallyt. Simon Larkin senior direktör på WRC promotor säger i en kort kommentar -”Vi har nära samarbete med Rally Sweden gällande 2022 års evenemang, och när mer information finns tillgänglig kommer detaljer att ges ut”.
Spekulationerna om att Arctic Rally skulle bli nästkommande snörally i WRC , nådde också en hastighet i helgen efter succén i Rovaniemi, efter dom fina förhållanden som rådde under helgen. Men enligt säkra källor i Finska Motorsportsförbundet AAK, finns det inte chans att Finland skall få två VM deltävlingar, och man kommer heller inte byta ut grusrallyt . Finska VM Rallyt i augusti är organisationens varumärke och välkänt så det kommer man aldrig gå ifrån , säger vår källa från AAK.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter