Skip to content

FIA presidenten vill inte lämna besked

FIA Presidenten Jean Todt Photo: Bo Bofeldt CBmedia

Helgens Arctic Rally Finland gjorde succe som inhoppande arrangör för Svenska Rallyt som fick ställas in i år. Frågan om Svenska VM rallyt existens var det stora samtalsämnet i Finska Rovaniemi .

FIA:s rallydirektör Yves Matton har i tidigare uttalande sagt att aldrig mer Torsby för Svenska VM Rallyt. Vi träffade FIA Presidenten Jean Todt vid en pressträff i Rovaniemi och ställde frågan om vad som händer om Svenska Rallyt körs i Torsby 2022.
FIA presidenten vill ej ge någon som helst kommentar på den frågan eller andra frågor om Svenska Rallyt. Simon Larkin senior direktör på WRC promotor säger i en kort kommentar -”Vi har nära samarbete med Rally Sweden gällande 2022 års evenemang, och när mer information finns tillgänglig kommer detaljer att ges ut”.
Spekulationerna om att Arctic Rally skulle bli nästkommande snörally i WRC , nådde också en hastighet i helgen efter succén i Rovaniemi, efter dom fina förhållanden som rådde under helgen. Men enligt säkra källor i Finska Motorsportsförbundet AAK, finns det inte chans att Finland skall få två VM deltävlingar, och man kommer heller inte byta ut grusrallyt . Finska VM Rallyt i augusti är organisationens varumärke och välkänt så det kommer man aldrig gå ifrån , säger vår källa från AAK.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter