Skip to content

Oliver Solberg sexa efter andra dagen

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg ligger på en sjätte plats totalt efter Arctic Rally Finlands dramatiska andra dag.

Det blev en dramatisk avslutning av Arctic Rally Finlands andra etapp sista sträcka. Sebastien Ogier körde in i snövall ungefär 50 meter från målgången. Skottade sig loss men tappade över 19 minuter. Fransmannen Loubet fick motorproblem redan på dagens första sträcka. Oliver Solberg tappade glasögonen inför starten på sista sträckan men lyckades ändå ta en femte plats på sträckan och totalt endast 18,7 efter rallyledaren Ott Tänak. Kalle Rovanperä klättrade upp till en andra plats under dagen och jagas nu av Thierry Neuville som efter en fenomenal tid på sträckan 12,3 före Tänak skiljer det nu bara 1,8 sekunder mellan Toyotas Finländare Kalle Rovanperä och Hyundais Neuville. Craig Breen är på en fjärde plats endast 3,6 före Solberg. Breen som gjorde bra ifrån sig på förmiddagen men tappade under eftermiddagen. Esa Pekka Lappi i WRC2 tog ledningen direkt på rallyts första sträcka har sedan drygat ut ledningen till nya tvåan i klassen Andreas Mikkelsen . Lappi leder med 49,8 inför morgondagens två avslutande sträckor. Finländaren Teemu Asunmaa leder WRC3 efter att Emil Lindholm körde av på dagens första sträcka och fick bryta, Tvåa i klassen är Estländaren Egon Kaur 12,5 efter. Mattias Ekström som länge var på en fjärde plats tappade under eftermiddagen och är nu på femte plats 2,22,3. efter finländaren. Johan Kristoffersson körde av på förmiddagen in i en snödriva och tappade över 8 minuter och är på en 11:e plats . Lars Stugemo tappade också under dagen och 13,45,2 efter på 15:e plats.
Rallyt avslutas imorgon med sträckan Aittajärvi som körs två gånger.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter