Skip to content

Oliver Solberg sexa efter andra dagen

Oliver Solberg ligger på en sjätte plats totalt efter Arctic Rally Finlands dramatiska andra dag.

Det blev en dramatisk avslutning av Arctic Rally Finlands andra etapp sista sträcka. Sebastien Ogier körde in i snövall ungefär 50 meter från målgången. Skottade sig loss men tappade över 19 minuter. Fransmannen Loubet fick motorproblem redan på dagens första sträcka. Oliver Solberg tappade glasögonen inför starten på sista sträckan men lyckades ändå ta en femte plats på sträckan och totalt endast 18,7 efter rallyledaren Ott Tänak. Kalle Rovanperä klättrade upp till en andra plats under dagen och jagas nu av Thierry Neuville som efter en fenomenal tid på sträckan 12,3 före Tänak skiljer det nu bara 1,8 sekunder mellan Toyotas Finländare Kalle Rovanperä och Hyundais Neuville. Craig Breen är på en fjärde plats endast 3,6 före Solberg. Breen som gjorde bra ifrån sig på förmiddagen men tappade under eftermiddagen. Esa Pekka Lappi i WRC2 tog ledningen direkt på rallyts första sträcka har sedan drygat ut ledningen till nya tvåan i klassen Andreas Mikkelsen . Lappi leder med 49,8 inför morgondagens två avslutande sträckor. Finländaren Teemu Asunmaa leder WRC3 efter att Emil Lindholm körde av på dagens första sträcka och fick bryta, Tvåa i klassen är Estländaren Egon Kaur 12,5 efter. Mattias Ekström som länge var på en fjärde plats tappade under eftermiddagen och är nu på femte plats 2,22,3. efter finländaren. Johan Kristoffersson körde av på förmiddagen in i en snödriva och tappade över 8 minuter och är på en 11:e plats . Lars Stugemo tappade också under dagen och 13,45,2 efter på 15:e plats.
Rallyt avslutas imorgon med sträckan Aittajärvi som körs två gånger.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter