Skip to content

Solberg fjärde bästa tiden

Oliver Solberg imponerar i sin första WRC start fjärde bästa tiden på 31,05 km långa Sarriojärvi 2 i Arctic Rally Finland . Ott Tänak leder efter dagens två första sträckor med 16 sekunder före teamkamraten Breen .

Dagens första etapp av Arctic Rally Finland har gått Hyundais väg . Ott Tänak i ledningen efter dagens två sträckor före teamkamraten Craig Breen. Kalle Rovanperä bästa Toyota förare på en tredje plats 20,4 efter Tänak. Oliver Solberg som efter två sträckor ligger på en åttonde plats 45,9 efter, var inte riktigt nöjd med däcken då det har kommit fram mycket grus på sträckorna efter dagens mildväder i Rovaniemi men lyckades få fjärde bästa tiden på Sarriojärvi 2. Solberg är 3,9 före Sebastien Ogier som fått spåra på dom båda sträckorna som första bil. . Hemmaföraren Esa-Pekka Lappi leder WRC 2 klassen i sin Volkswagen Polo R5 13,6 före Gryazin. Mikkelsen på en tredje plats 16,3 efter. Inhopparen för Bulacia Eyvind Brynildsen är på en imponerande fjärde plats trots att han inte hunnit med några förberedelser. Jari Huttunen fick tekniska problem SS2 och fick bryta för dagen för omstart imorgon. Det är dubbelt finländskt i WRC3 klassen genom Emil Lindholm Teemu Asunmaa, Estländaren Egon Kaur på en tredje plats. Johan Kristoffersson tappade på sista sträckan och är på en sjätte plats 46,9 sekunder före Mattias Ekström på en åttonde plats.
Rallyt fortsätter imorgon med 6 sträckor .Sträckan Mustalampi 24,43 km börjar dagen kl 09,08 lokal tid och avslutas med ännu en mörkersträcka Siikakämä 2 27,68 km med start 18,38 lokal tid

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter