Skip to content

Solberg fjärde bästa tiden

Oliver Solberg, Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg imponerar i sin första WRC start fjärde bästa tiden på 31,05 km långa Sarriojärvi 2 i Arctic Rally Finland . Ott Tänak leder efter dagens två första sträckor med 16 sekunder före teamkamraten Breen .

Dagens första etapp av Arctic Rally Finland har gått Hyundais väg . Ott Tänak i ledningen efter dagens två sträckor före teamkamraten Craig Breen. Kalle Rovanperä bästa Toyota förare på en tredje plats 20,4 efter Tänak. Oliver Solberg som efter två sträckor ligger på en åttonde plats 45,9 efter, var inte riktigt nöjd med däcken då det har kommit fram mycket grus på sträckorna efter dagens mildväder i Rovaniemi men lyckades få fjärde bästa tiden på Sarriojärvi 2. Solberg är 3,9 före Sebastien Ogier som fått spåra på dom båda sträckorna som första bil. . Hemmaföraren Esa-Pekka Lappi leder WRC 2 klassen i sin Volkswagen Polo R5 13,6 före Gryazin. Mikkelsen på en tredje plats 16,3 efter. Inhopparen för Bulacia Eyvind Brynildsen är på en imponerande fjärde plats trots att han inte hunnit med några förberedelser. Jari Huttunen fick tekniska problem SS2 och fick bryta för dagen för omstart imorgon. Det är dubbelt finländskt i WRC3 klassen genom Emil Lindholm Teemu Asunmaa, Estländaren Egon Kaur på en tredje plats. Johan Kristoffersson tappade på sista sträckan och är på en sjätte plats 46,9 sekunder före Mattias Ekström på en åttonde plats.
Rallyt fortsätter imorgon med 6 sträckor .Sträckan Mustalampi 24,43 km börjar dagen kl 09,08 lokal tid och avslutas med ännu en mörkersträcka Siikakämä 2 27,68 km med start 18,38 lokal tid

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter