Skip to content

Dubbelt Hyundai efter SS 1

Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC överraskande två efter SS1 Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Efter första sträckan av Arctic Rally Finland leder Ott Tänak före överraskningen Breen

Ott Tänak tog hand om ledningen i det finska VM rallyt som startade idag med rallyts längsta sträcka Sarriojärvi 31,05 km. Tänak var 3,6 före teamkamraten i Hyundai och rallyts överraskning Craig Breen. Favoriten till segern i rallyt tappade en del sekunder efter träffat en snödriva men är på en tredje plats 10,6 efter Tänak. Thierry Neuville på en fjärde plats 1,8 efter Rovanperä. VM ledaren Sebastien Ogier är på en nionde plats 22,7 efter Tänak och bara 8,4 före Oliver Solberg som är på en tiondeplats. Esa Pekka Lappi var snabbast av WRC 2 på sträckan 8 sekunder före Gryazin , Andreas Mikkelsen trea +10,8. Eyvind Brynildsen som snabbt fick hoppa in i Toksports Skoda efter att Bulacia fått lämna återbud ligger överraskande på en fjärde plats 17,8 efter Lappi . Jari Huttunen åkte av 21,4 km in på sträckan och har brutit för dagen. I WRC 3 är dubbelt finsk i täten Emil Lindholm 6,4 före Teemu Asunmaa. Johan Kristofferson ligger på en imponerande tredje plats 12,8 efter Lindholm. Mattias Ekström på en nionde plats 58,4 efter En sträcka återstår av dagen Sarriojärvi 2 som startar i mörker 18,38.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter