Skip to content

Dubbelt Hyundai efter SS 1

Efter första sträckan av Arctic Rally Finland leder Ott Tänak före överraskningen Breen

Ott Tänak tog hand om ledningen i det finska VM rallyt som startade idag med rallyts längsta sträcka Sarriojärvi 31,05 km. Tänak var 3,6 före teamkamraten i Hyundai och rallyts överraskning Craig Breen. Favoriten till segern i rallyt tappade en del sekunder efter träffat en snödriva men är på en tredje plats 10,6 efter Tänak. Thierry Neuville på en fjärde plats 1,8 efter Rovanperä. VM ledaren Sebastien Ogier är på en nionde plats 22,7 efter Tänak och bara 8,4 före Oliver Solberg som är på en tiondeplats. Esa Pekka Lappi var snabbast av WRC 2 på sträckan 8 sekunder före Gryazin , Andreas Mikkelsen trea +10,8. Eyvind Brynildsen som snabbt fick hoppa in i Toksports Skoda efter att Bulacia fått lämna återbud ligger överraskande på en fjärde plats 17,8 efter Lappi . Jari Huttunen åkte av 21,4 km in på sträckan och har brutit för dagen. I WRC 3 är dubbelt finsk i täten Emil Lindholm 6,4 före Teemu Asunmaa. Johan Kristofferson ligger på en imponerande tredje plats 12,8 efter Lindholm. Mattias Ekström på en nionde plats 58,4 efter En sträcka återstår av dagen Sarriojärvi 2 som startar i mörker 18,38.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter