Skip to content

Rovanperä : Ser fram emot Arctic Rally igen

Finska stjärnskottet Kalle Rovanperä gjorde debut för Toyota i Arctic Rally Lappland 2020, En debut som slutade med seger

Kalle Rovanperä skrev kontrakt med Toyota Gazoo Racing WRT inför 2020. Första starten för teamet skedde i Arctic Rally Lappland 2020 , då en tävling i Finska Mästerskapen . En tävling som den då 19 årige finländaren Rovanperä vann. Nu är rallyt tillbaka som en deltävling i WRC , och många av sträckorna är samma som i Finska mästerskapets deltävling 2020. Kalle Rovanperä är tillfredsställd med att vara tillbaka och säger :
-”Det skall bli intressant att vara tillbaka och tävla i Lappland igen. Jag har kört rallyt en gång tidigare -förra året som också var min första start i Toyota Yaris WRC. Erfarenheten från fjolåret är till hjälp i år . Men det kommer några etapper som jag inte kört, eller körs i motsatt riktning mot 2020, så riktigt stor fördel känner jag att jag inte har. Har kört en hel del tester inför nästa helg och gjort dom inställningar som behövs i vinterväglag med dom nya däcken som vi har. Det skiljer ju en hel del mot Michelin vi använt tidigare till Pirelli som är nya för oss. Jag känner en mer press än normalt, men jag skulle säga att det är mer spänning än press- särskilt från finska fans.
Rovanperä som i sitt första år som fabriksförare 2020 inte placerade sig sämre än femma i sex av dom sju deltävlingarna i WRC. Rally Italia Sardegna fick han bryta efter en avåkning. I årets första deltävling Rally Monte Carlo blev det en fjärde plats efter strul och tidstillägg .
Arctic Rally Finland börjar med en shakedown den 26 februari och avslutas på söndag den 28 Februari. Rallyt som blir en av två deltävlingar i Toyota WRT teamets hemmaland. Rally Finland körs i månadsskiftet Juli Augusti i samma stad som teamets bas Jyväskylä.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter