Skip to content

Rovanperä : Ser fram emot Arctic Rally igen

Photo: Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Finska stjärnskottet Kalle Rovanperä gjorde debut för Toyota i Arctic Rally Lappland 2020, En debut som slutade med seger

Kalle Rovanperä skrev kontrakt med Toyota Gazoo Racing WRT inför 2020. Första starten för teamet skedde i Arctic Rally Lappland 2020 , då en tävling i Finska Mästerskapen . En tävling som den då 19 årige finländaren Rovanperä vann. Nu är rallyt tillbaka som en deltävling i WRC , och många av sträckorna är samma som i Finska mästerskapets deltävling 2020. Kalle Rovanperä är tillfredsställd med att vara tillbaka och säger :
-”Det skall bli intressant att vara tillbaka och tävla i Lappland igen. Jag har kört rallyt en gång tidigare -förra året som också var min första start i Toyota Yaris WRC. Erfarenheten från fjolåret är till hjälp i år . Men det kommer några etapper som jag inte kört, eller körs i motsatt riktning mot 2020, så riktigt stor fördel känner jag att jag inte har. Har kört en hel del tester inför nästa helg och gjort dom inställningar som behövs i vinterväglag med dom nya däcken som vi har. Det skiljer ju en hel del mot Michelin vi använt tidigare till Pirelli som är nya för oss. Jag känner en mer press än normalt, men jag skulle säga att det är mer spänning än press- särskilt från finska fans.
Rovanperä som i sitt första år som fabriksförare 2020 inte placerade sig sämre än femma i sex av dom sju deltävlingarna i WRC. Rally Italia Sardegna fick han bryta efter en avåkning. I årets första deltävling Rally Monte Carlo blev det en fjärde plats efter strul och tidstillägg .
Arctic Rally Finland börjar med en shakedown den 26 februari och avslutas på söndag den 28 Februari. Rallyt som blir en av två deltävlingar i Toyota WRT teamets hemmaland. Rally Finland körs i månadsskiftet Juli Augusti i samma stad som teamets bas Jyväskylä.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter