Skip to content

M-Sport planerar förar ”line up” inför 2022

M-Sport och Toyota är förberedda att medverka i WRC:s nya Hybridregler 2022. Redan nu börjar M-Sport jakten på förare.

2022 inför FIA hybridtekniken för WRC teamen , Två team förbereder sin medverkan 2022. Engelska privat M-Sport med en hybrid Fiesta WRC , Toyota Gazzo Racing WRT med en version av Yaris WRC. Hyundai teamet väntar fortfarande på besked från fabriken.
Inför 2022 är det 6 heltidsfabriksförare som står utan kontrakt . Sebastien Ogier idag i Toyota , har sagt att 2021 är hans sista säsong i WRC. Elfyn Evans, Kalle Rovanperä Toyota, Ott Tänak, Thierry Neuville Hyundai , Gus Greensmith , Teemu Suninen M-Sport står alla utan kontrakt inför nästa år. M-Sports direktör Malcolm Wilson säger i en intervju till webbsidan Dirtfish att teamet kommer satsa och försöka teckna kontrakt med nuvarande fabriksförare , Önskemål att få tillbaka Elfyn Evans i teamet ligger högst, Men även Neuville och Tänak ligger på listan. Förutom nämnda förare diskuterar man även med fd Hyundai föraren Andreas Mikkelsen enligt obekräftade källor, det förekommer diskussioner med Mikkelsen om även ett inhopp för teamet under detta år.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter