Skip to content

M-Sport planerar förar ”line up” inför 2022

M-Sport och Toyota är förberedda att medverka i WRC:s nya Hybridregler 2022. Redan nu börjar M-Sport jakten på förare.

2022 inför FIA hybridtekniken för WRC teamen , Två team förbereder sin medverkan 2022. Engelska privat M-Sport med en hybrid Fiesta WRC , Toyota Gazzo Racing WRT med en version av Yaris WRC. Hyundai teamet väntar fortfarande på besked från fabriken.
Inför 2022 är det 6 heltidsfabriksförare som står utan kontrakt . Sebastien Ogier idag i Toyota , har sagt att 2021 är hans sista säsong i WRC. Elfyn Evans, Kalle Rovanperä Toyota, Ott Tänak, Thierry Neuville Hyundai , Gus Greensmith , Teemu Suninen M-Sport står alla utan kontrakt inför nästa år. M-Sports direktör Malcolm Wilson säger i en intervju till webbsidan Dirtfish att teamet kommer satsa och försöka teckna kontrakt med nuvarande fabriksförare , Önskemål att få tillbaka Elfyn Evans i teamet ligger högst, Men även Neuville och Tänak ligger på listan. Förutom nämnda förare diskuterar man även med fd Hyundai föraren Andreas Mikkelsen enligt obekräftade källor, det förekommer diskussioner med Mikkelsen om även ett inhopp för teamet under detta år.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter