Skip to content

M-Sport planerar förar ”line up” inför 2022

M-Sport och Toyota är förberedda att medverka i WRC:s nya Hybridregler 2022. Redan nu börjar M-Sport jakten på förare.

2022 inför FIA hybridtekniken för WRC teamen , Två team förbereder sin medverkan 2022. Engelska privat M-Sport med en hybrid Fiesta WRC , Toyota Gazzo Racing WRT med en version av Yaris WRC. Hyundai teamet väntar fortfarande på besked från fabriken.
Inför 2022 är det 6 heltidsfabriksförare som står utan kontrakt . Sebastien Ogier idag i Toyota , har sagt att 2021 är hans sista säsong i WRC. Elfyn Evans, Kalle Rovanperä Toyota, Ott Tänak, Thierry Neuville Hyundai , Gus Greensmith , Teemu Suninen M-Sport står alla utan kontrakt inför nästa år. M-Sports direktör Malcolm Wilson säger i en intervju till webbsidan Dirtfish att teamet kommer satsa och försöka teckna kontrakt med nuvarande fabriksförare , Önskemål att få tillbaka Elfyn Evans i teamet ligger högst, Men även Neuville och Tänak ligger på listan. Förutom nämnda förare diskuterar man även med fd Hyundai föraren Andreas Mikkelsen enligt obekräftade källor, det förekommer diskussioner med Mikkelsen om även ett inhopp för teamet under detta år.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter