Skip to content

Johan Kristoffersson i starkt Artic Rally Finland fält

Hela 13 WRC bilar, rekord anmälningar till WRC 2 till Artic Rally Finland. Hyundai teamet 6 förare, M-Sport 5. Johan Kristoffersson till start

För första gången sedan WRC startat har Finland två deltävlingar samma år. Artic Rally Finland fick ju som bekant, med 3 månaders varsel ersätta Svenska Rallyt som fick ställas in på grund av Corona pandemin. Idag presenterades en mycket stark anmälningslista. Med hela 13 startande i WRC klassen. Bland annat som bekant med Oliver Solberg i en Hyundai i 20 Coupe WRC. Totalt har Hyundai teamet fem förare i klassen. Neuville, Tänak, Breen, Solberg och Loubet. Även M-Sport satsar på det finska rallyt och har tre förare i WRC , Suninen, Greensmith och Italienaren Bertelli. I WRC2 klassen har det inte varit så många anmälda sedan klassen gjordes 2019. Totalt 10 stycken anmälda, en lista där man saknar ett namn, WRC2 champion 2020 Mads Östberg men också en överraskning Jari Huttunen är tillbaka i Hyundai Motorsport N teamet, efter en del turbulens med det tyska Hyundai teamet. M-Sport kommer med två förare, Fourmax och lite överraskande Martin Prokop . Ole -Christian Veiby gör sin första start i klassen för Hyundai teamet. Övriga i klassen, Andreas Mikkelsen , Marco Bulacia Toksport. Sean Johnston Sainteloc Junior team, Esa-Pekka Lappi och Nikolay Gryazin för Movisport . Estländaren Georg Linnamäe för nya teamet i klassen ALM motorsport. I WRC 3 klassen med 22 anmälda finns bland annat Johan Kristoffersson med Pontus Tidemands kartläsare Patrik Barth i högerstolen. DTM mästaren Mattias Ekström med 2018 års JWRC mästare Emil Bergkvist som kartläsare, tredje svensken i klassen, Lars Stugemo med kartläsaren Karl-Olof Lexe. Förutom svenskarna finns 9 Finländare i listan . Saknas gör topp tre i WRC 3 klassen efter Rally Monte Carlo Rallyt, Rossel, Bonato och Ciamin.
Fullständig anmälningslista hittar du på vår hemsida under länken Artic Rally Finland

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter