Skip to content

Johan Kristoffersson i starkt Artic Rally Finland fält

Hela 13 WRC bilar, rekord anmälningar till WRC 2 till Artic Rally Finland. Hyundai teamet 6 förare, M-Sport 5. Johan Kristoffersson till start

För första gången sedan WRC startat har Finland två deltävlingar samma år. Artic Rally Finland fick ju som bekant, med 3 månaders varsel ersätta Svenska Rallyt som fick ställas in på grund av Corona pandemin. Idag presenterades en mycket stark anmälningslista. Med hela 13 startande i WRC klassen. Bland annat som bekant med Oliver Solberg i en Hyundai i 20 Coupe WRC. Totalt har Hyundai teamet fem förare i klassen. Neuville, Tänak, Breen, Solberg och Loubet. Även M-Sport satsar på det finska rallyt och har tre förare i WRC , Suninen, Greensmith och Italienaren Bertelli. I WRC2 klassen har det inte varit så många anmälda sedan klassen gjordes 2019. Totalt 10 stycken anmälda, en lista där man saknar ett namn, WRC2 champion 2020 Mads Östberg men också en överraskning Jari Huttunen är tillbaka i Hyundai Motorsport N teamet, efter en del turbulens med det tyska Hyundai teamet. M-Sport kommer med två förare, Fourmax och lite överraskande Martin Prokop . Ole -Christian Veiby gör sin första start i klassen för Hyundai teamet. Övriga i klassen, Andreas Mikkelsen , Marco Bulacia Toksport. Sean Johnston Sainteloc Junior team, Esa-Pekka Lappi och Nikolay Gryazin för Movisport . Estländaren Georg Linnamäe för nya teamet i klassen ALM motorsport. I WRC 3 klassen med 22 anmälda finns bland annat Johan Kristoffersson med Pontus Tidemands kartläsare Patrik Barth i högerstolen. DTM mästaren Mattias Ekström med 2018 års JWRC mästare Emil Bergkvist som kartläsare, tredje svensken i klassen, Lars Stugemo med kartläsaren Karl-Olof Lexe. Förutom svenskarna finns 9 Finländare i listan . Saknas gör topp tre i WRC 3 klassen efter Rally Monte Carlo Rallyt, Rossel, Bonato och Ciamin.
Fullständig anmälningslista hittar du på vår hemsida under länken Artic Rally Finland

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter