Skip to content

Mattias Ekström till start i Artic Rally

Photo. EKS

DTM mästaren Mattias Ekström kommer till start i WRC3 klassen i Artic Rally Finland .

Det är 14 år sedan DTM mästaren tävlade i WRC. 2005-2206 var han med i Skoda teamet i en del WRC deltävlingar . Nu är han åter i WRC med sin egen Skoda Fabia Rally 2 bil och kommer att ha Juniorvärldsmästaren i Rally 2018 Emil Bergkvist i högerstolen. Paret Ekström/Bergkvist som tidigare har varit ihop då man körde Dakar Rallyt.
Mattias Ekström säger
– Rally har varit en livslång passion för mig och att åka till Artic Rally Finland är en dröm som jag får kryssa av. säger Ekström o fortsätter För 2021 har jag förbundit mig till Extreme E-serien som kräver mycket olika kunskaper och färdigheter på olika underlag, så passar WRC arrangemanget i Finland perfekt för mig att köra hundratals kilometer på is o snö är ju en passion för mig.
Rally Artic Rally i norra Finlands tomte ort Rovaniemi körs den 26 -28 Februari Anmälningslistan till rallyt presenteras imorgon. En lista som enligt uppgifter kommer att för första gången i nya WRC2 klassen innehålla över tio anmälda .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter