Skip to content

Mattias Ekström till start i Artic Rally

DTM mästaren Mattias Ekström kommer till start i WRC3 klassen i Artic Rally Finland .

Det är 14 år sedan DTM mästaren tävlade i WRC. 2005-2206 var han med i Skoda teamet i en del WRC deltävlingar . Nu är han åter i WRC med sin egen Skoda Fabia Rally 2 bil och kommer att ha Juniorvärldsmästaren i Rally 2018 Emil Bergkvist i högerstolen. Paret Ekström/Bergkvist som tidigare har varit ihop då man körde Dakar Rallyt.
Mattias Ekström säger
– Rally har varit en livslång passion för mig och att åka till Artic Rally Finland är en dröm som jag får kryssa av. säger Ekström o fortsätter För 2021 har jag förbundit mig till Extreme E-serien som kräver mycket olika kunskaper och färdigheter på olika underlag, så passar WRC arrangemanget i Finland perfekt för mig att köra hundratals kilometer på is o snö är ju en passion för mig.
Rally Artic Rally i norra Finlands tomte ort Rovaniemi körs den 26 -28 Februari Anmälningslistan till rallyt presenteras imorgon. En lista som enligt uppgifter kommer att för första gången i nya WRC2 klassen innehålla över tio anmälda .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter