Skip to content

Ogier och Ingrassia 15 år och 50 segrar .

Sebastien Ogier / Julien Ingrassia 2014 // McKlein

i 15 år har Sebastien Ogier och Julien Ingrassia kamperat ihop i rallybilen. 50 segrar och 7 VM titlar har det blivit

I årets Rally Monte Carlo tog 37 årige Sebastien Ogier och 41 årige Julien Ingrassia , båda från Aix-en.Provence regionen i Frankrike sin sjunde seger i Franska hemma rallyt som också blev seger nr 50 för paret . Redan 2006 började man sitt samarbete då Ogier gjorde sin första rally-start, Rallye Terre de I´Auxerrios i en Peugoet 206 XS. Ingrassia gjorde sin rallydebut som kartläsare några år tidigare, 2002. Totalt har det blivit 190 starter för dom båda, I fyra olika fabriksteam , Citroen, Volkswagen , Ford, och nu Toyota .Förutom 7 segrare i hemmarallyt Monte Carlo, har man tagit 6 segrar i Rally Mexico följt av Portugal och Wales Rally GB 5 segrar, Tre segrar i Tyskland, Rally Sweden, Italien, Australien och Catalonien. Första totalsegern i WRC kom redan 2010 i Italienska Rally delta Lanterna med en Citroen C4 WRC för Citroen Junior Team . Året därpå 2011 blev det fabrikskontrakt för Citroen Total WRT och tog hela fem segrar första året. Portugal, Jordan Rally, Acropolis , Dac Rally Germany och Rally de France. 2012 blev det kontrakt med Volkswagen Motorsport i dåvarande class 2 i en Skoda Fabia S2000. Kontraktet med Volkswagen fortsatte 2013 då det tyska bilmärket blev ett fabriksteam i WRC , det blev en seger i Ogier/Ingrassias andra start för teamet i Rally Sweden och det fortsatte ytterligare 9 segrar ,däribland sin första i Rally Mexico Man tog sin första VM titel detta år . 2014 tog paret sin första seger i Rally Monte Carlo som fortsatte med ytterligare 7 detta året och man tog sin andra raka seger i Mexico. 2015 tog man sin andra raka seger i Monte Carlo och tredje raka i Rally Mexico totalt 8 segrar detta året. 2016 som skulle bli det sista för Volkswagen, då teamet drog sig ur efter avslutad säsong, började året med två segrar på raken Rallye Monte Carlo och Rally Sweden och följdes av ytterligare 4 vinster under året

Sebastien Ogier/ Julien Ingrassia Svenska Rallyt 2013 // McKlein/Red Bull Content Pool

2017 lyckades Fords M-Sport team värva fransmännen och det blev seger redan i första starten, Rally Monte Carlo man tog sin femte VM titel och M-sport tog hem märkes VM en historia som upprepades 2018 genom seger i Monte Carlo, Mexico, Corsica Wales Rally GB .

Sebastien Ogier /Julien Ingrassia Rally Portugal 2017 // @World / Red Bull Content Pool

.

2017 lyckades Fords M-Sport team värva fransmännen och det blev seger redan i första starten, Rally Monte Carlo man tog sin femte VM titel och M-sport tog hem märkes VM en historia som upprepades 2018 genom seger i Monte Carlo, Mexico, Corsica Wales Rally GB .

Sebastien Ogier / Julien Ingrassia tog sin femte raka seger i Rally mexico 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

2019 blev det comeback i Citroen teamet och man lyckades ta sin sjätte seger i Monte Carlo och femte raka i Mexico. Ett år som slutade med en konflikt mellan Ogier och franska Citroen, resultatet blev att Citroen drog sig ur WRC efter avslutad säsong. 2020 blev det nuvarande Toyota Gazoo Racing WRT en säsong med bara 8 deltävlingar på grund av Corona pandemin , Men det blev två segrar detta år den sjätte raka segern i Mexico och seger i avslutande Rally Monza och efter en kamp med teamkollegan Elfyn Evans kunde man till slut ta sin sjunde VM titel tillsammans. Och årets första deltävling Rallye Monte Carlo slutade med att paret Ogier/Ingrassia tog sin sjunde seger tillsammans i hemmarallyt.

Sebastien Ogier Julien Ingrassia tog sin 50:e WRC seger och den sjunde i Rally Monte Carlo 2021 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter