Skip to content

Svenska Rallyts bidrag lagliga

Sunne Kommun bröt inte mot kommunallagen när man gav bidrag till Svenska rallyt 2020

Uväns Näringslivcenter som äger Svenska Rallyt tillsammans med Svenska Bilsportsförbundet , fick ett bidrag från Sunne Kommun på 200.000 inför VM rallyt 2020. Ett bidrag som enligt miljökämpen och kommunalpolitikern Björn Gillberg strider mot kommunallagen och överklagade beslutet. Nu har förvaltningsrätten i Karlstad gett kommunen o Svenska Rallyt rätt. Uppger Värmlands Folkblad idag.
Bidraget skulle ge ekonomiskt stöd till arrangemanget 2020 och säkerställa att VM rallyt skulle köras i Värmland 2021. Nu blev det ju inte så, då Corona satte stopp för VM rallyt 2021. Även kommunerna Torsby, Karlstad och region Värmland gick in med samma belopp. Sunne kommuns bidrag innebar också att man säkerställde att få en specialsträcka i kommunen, den välkända Colins Crest sträckan. Enligt Värmlands Folkblad så prövade förvaltningsrätten om sponsorpengar ska betraktas som ett individuellt riktat stöd till en enskild näringsidkare och ett således otillbörligt gynnande . Så är inte fallet menar rätten i sitt beslut . Björn Gillberg hade även överklagat Sunne Kommuns beslut i andra synpunkter. Men eftersom rätten anser att Gillberg inkommit för sent med överklagan så biföll man inte Gillbergs överklagan i dessa punkter som bl.a. om kommunala befogenheter.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter