Skip to content

Latvala vill skynda på Toyotas utveckling av Yaris R2 och R3

Toyotas WRT nya Team chef Jari-Matti Latvala avslöjar att diskussioner förekommer om en Yaris GR4 för R2 o R3

Toyota WRT har sedan man kom in i WRC 2017, inte varit intresserad för en kundbil i R2 o R3 klassen. Toyota är det enda teamet som inte tagit fram en bil för dessa klasser. M-Sport har tagit fram en Fiesta för alla fyra klasser och Hyundai har sedan ett år tillbaka en R5 Hyundai i20. Nu pågår diskussioner att ta fram en Yaris GT4 för R2 o R3 .
”-Den nya fyrhjulsdrivna Yaris GR4 är den som kommer bli nästa generations WRC bil . Det finns kapacitet att att göra den i teamets huvudverkstad i Jyväskylä. Det skulle vara enkelt och snabbt o göra GR Yaris till både Rally2 och Rally 3 säger Latvala till tysk media”
För närvarande har teamet full fokus på Rally 1 bil inför dom nya reglerna som träder i kraft nästa år. Ett projekt som svajar eftersom inte alla regler är på plats. Men det underlättar eftersom vi från i år har all teampersonal och lokaler på samma plats, vilket kommer att underlätta.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter