Skip to content

Latvala vill skynda på Toyotas utveckling av Yaris R2 och R3

Toyotas WRT nya Team chef Jari-Matti Latvala avslöjar att diskussioner förekommer om en Yaris GR4 för R2 o R3

Toyota WRT har sedan man kom in i WRC 2017, inte varit intresserad för en kundbil i R2 o R3 klassen. Toyota är det enda teamet som inte tagit fram en bil för dessa klasser. M-Sport har tagit fram en Fiesta för alla fyra klasser och Hyundai har sedan ett år tillbaka en R5 Hyundai i20. Nu pågår diskussioner att ta fram en Yaris GT4 för R2 o R3 .
”-Den nya fyrhjulsdrivna Yaris GR4 är den som kommer bli nästa generations WRC bil . Det finns kapacitet att att göra den i teamets huvudverkstad i Jyväskylä. Det skulle vara enkelt och snabbt o göra GR Yaris till både Rally2 och Rally 3 säger Latvala till tysk media”
För närvarande har teamet full fokus på Rally 1 bil inför dom nya reglerna som träder i kraft nästa år. Ett projekt som svajar eftersom inte alla regler är på plats. Men det underlättar eftersom vi från i år har all teampersonal och lokaler på samma plats, vilket kommer att underlätta.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter