Skip to content

Första SM deltävlingen 5 April

Dennis Rådström

Rally SM 2021 som har en helt ny promotor Svenska Rallymästerskapen (SRM) , Efter namnbyte från sprinterskapen till Asfalt o Grus SM är man redo för första deltävlingen i Asfalts SM 5 april Påsksprinten i Jönköping .
Uppdaterad kl 13,50

Rally SM 2021 skulle ju med nya promotorn SRM starta redan i i slutet av februari med North Rally Boden, men arrangören fick ställa in arrangemanget, så första rallyt i Traditionella Rally SM, blir legendariska South Sweden Rally detta år med centralort Älmhult 14-15 Maj. Men promotorn har indelat SM i tre mästerskap, Asfalt, Grus o traditionella SM. Och första deltävlingen blir asfaltsmästerskapen den 5 April i Jönköping följt av Uddevalla city 8 Maj, 22 maj Tierp Arena , 5 juni Seffle City Motor och avslutas i samband med SM veckan i Halmstad 3 Juli. Grus mästerskapen börjar i Årjäng 16 juli , 7 Augusti Vara, 21 augusti Bergslagsrallyt, 25 september Sigtunasprinten och avslutas med Karlskronapokalen 16 Oktober. Traditionella Rally SM har fyra deltävlingar, förutom South Swedish ingår Göthlin Skilling 18-19 juni med Klevshult som bas, 14 Augusti Killingen i Värmländska KIL och avslutas med final i Snapphanerallyt 3-4 september. Precis som ifjol kommer det också vara teammästerskap ett för varje SM mästerskap.
Förare som P-G Andersson , Dennis Rådström och Matthias Adielsson meddelat att man kommer till SM även Jonas Kruse har meddelat att han kommer medverka i SM.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter