Skip to content

Första SM deltävlingen 5 April

Rally SM 2021 som har en helt ny promotor Svenska Rallymästerskapen (SRM) , Efter namnbyte från sprinterskapen till Asfalt o Grus SM är man redo för första deltävlingen i Asfalts SM 5 april Påsksprinten i Jönköping .
Uppdaterad kl 13,50

Rally SM 2021 skulle ju med nya promotorn SRM starta redan i i slutet av februari med North Rally Boden, men arrangören fick ställa in arrangemanget, så första rallyt i Traditionella Rally SM, blir legendariska South Sweden Rally detta år med centralort Älmhult 14-15 Maj. Men promotorn har indelat SM i tre mästerskap, Asfalt, Grus o traditionella SM. Och första deltävlingen blir asfaltsmästerskapen den 5 April i Jönköping följt av Uddevalla city 8 Maj, 22 maj Tierp Arena , 5 juni Seffle City Motor och avslutas i samband med SM veckan i Halmstad 3 Juli. Grus mästerskapen börjar i Årjäng 16 juli , 7 Augusti Vara, 21 augusti Bergslagsrallyt, 25 september Sigtunasprinten och avslutas med Karlskronapokalen 16 Oktober. Traditionella Rally SM har fyra deltävlingar, förutom South Swedish ingår Göthlin Skilling 18-19 juni med Klevshult som bas, 14 Augusti Killingen i Värmländska KIL och avslutas med final i Snapphanerallyt 3-4 september. Precis som ifjol kommer det också vara teammästerskap ett för varje SM mästerskap.
Förare som P-G Andersson , Dennis Rådström och Matthias Adielsson meddelat att man kommer till SM även Jonas Kruse har meddelat att han kommer medverka i SM.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter