Skip to content

JWRC kalender 2021

Idag presenterades JWRC kalendern för 2021, Kroatien premiär , Spanien final

Rally Sweden skulle bli premiärtävling för JWRC, efter att Sverige fick lämna återbud som arrangör på grund av Corona, Det har även efter att kalendern presenterats av FIA skett en del ändringar, Rally GB ersätts av Belgien och Rally Sweden ersätts av Artic Rally Finland. Detta har gjort att M-Sport Poland ansvarig för JWRC inte kunnat presenterat sin kalender förrän nu. Det blir tre asfalt och två grusrallyn för juniorerna som alla tävlar i en Ford Fiesta Rally 4. JWRC premiären blir det helt nya rallyt i WRC sammanhang , asfaltsrallyt Rally Croatia i April. fortsätter sedan med två grusrallyn Rally Portugal 20-23 maj, Rally Estonia 15-18 Juli, Asfaltsrallyt Rally Ypres i Belgien ännu ett nytt rally i WRC sammanhang . Finalen kommer att ske på asfalt i det legendariska Rally Spanien 14-17 Oktober.
Maciej Woda Fia Junior WRC team chef säger-
-Det är fantastiskt att de 2021 års JWRC tagit form med en bra blandning av rallyn i årets kalender. Jag tror alla fem deltävlingarna kommer att kräva en del av juniorerna på färdighet och behärskande av olika underlag. Två nya rallyn i kalendern vilket är spännande.
Vi har arbetat mycket hårt med FIA och WRC promotor för att se till att kalendern är jämnt fördelad för att hjälpa juniorerna att förbereda sig för varje deltävling .
JWRC började för 20 år sedan som en egen serie i WRC, först ut var flerfaldiga världsmästarna från Frankrike, Sebastien Ogier och Sebastien Loeb i Super 1600 bil. Sedan starten har man utsett 16 Juniorvärldsmästare, deltagit 175 WRC deltävlingar .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter