Skip to content

Nya förändringar i WRC kalendern väntas

Rally Sweden fick ställas in på grund av Covid 19. Artic Rally blev ersättare. En ersättare som har fått covid 19 bekymmer . Fler arrangörer i WRC kalendern 2021 i riskzonen

Artic Rally Finland som enligt kalendern skall köras 26-28 Februari ,Har förutom att man fått förbjuda publik ,har nya restriktioner från dom Finska myndigheterna gett arrangörerna mer bekymmer. Finland stänger gränsen mot Sverige och för icke Finländare skall det vara mycket speciella skäl till att man skall få inresetillstånd till Finland . Ett beslut som gäller fram till 14 Februari men kan komma förlängas.
Enligt trovärdiga källor kommer förmodligen Safari Rallyt i Kenya 24-27 Juni även hoppa av i år. Ifjol fick man ju ställa in på grund av oroligheterna i landet. Det Belgiska Renties Ypres Rally fick ju på grund av corona ställas in 2020. Då gick man in som ersättare precis som i år, I år ersätter man det inställda Rally GB som ställdes in på grund av ekonomiska bekymmer. I år skulle Ypres köras 13-15 Augusti men risken är att man får ändra datum , helt beroende på myndigheternas framtida beslut i landet.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter